TFF Süper Lig’in 12. Haftasında evinde Antalyaspor’u ağırlayacak olan Konyaspor’da bu maçın hazırlıkları sürüyor. Yeşil beyazlılar dünü çift idman ile tamamladı. Akşam antrenmanından önce konuşan takım kaptanı Ail Çamdalı, Antalyaspor maçı ile birlikte galibiyet serisi yakalamak istediklerini söyledi.

EN BÜYÜK SEVİNCİMİZ TARAFTARLA KAVUŞACAK OLMAMIZ

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularına yanıtlayan kaptan Ali Çamdalı, “Milli arayı iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Gençlerbirliği ile bir hazırlık maçı oynadık. Hazırlık maçı da olsa galip gelmek güzel. Umarım alışkanlık haline gelir. Çünkü oynayacağımız 6-7 maç hepsi final bizim için. Alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Kendimize yakıştıramadığımız bir pozisyondayız. Hafta sonu Antalyaspor maçı ile birlikte taraftarımızla buluşacağız. En büyük sevincimiz bu. Rakip 2 puan üzerimizde. Maça çok iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. Maça kadar da bu hazırlıklarımız sürecek. Hem fiziksel hem mental olarak bu ara bize iyi geldi. İhtiyacımız olan fiziksel yenilemeyi gerçekleştirdik. Zihnimizi dinlendirdik. Yoğun bir programdan geçiyoruz. Buna ihtiyacımız vardı. Tekrar zor bir döneme gireceğiz. Devre arasına kadar başka ara yok. Hem Avrupa Ligi’ndeki hedefimizi gerçekleştirebilmek için, hem ligde daha iyi konuma gelebilmek için seri yakalamak istiyoruz” dedi.

KOMPAKT HALİMİZE GERİ DÖNÜYORUZ

Oyun sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Çamdalı “Kompakt futbol bizim kimliğimiz. Hiçbir zaman kaybettiğimizi düşünmüyorum. Sezon başında da ister istemez o oyun sahaya yansıdı. Sadece gol bölgesinde farklı şeyler yapmaya çalıştık. Ama başarılı olamadık. Mehmet hoca ile birlikte tekrar eski kompakt halimize bürünüp, hem önde hem geride birlikte oynamayı hatırlamaya çalışıyoruz. Bunu da idmanlarda pekiştirerek hafta sonu maça yansıtacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ ANTALYASPOR MAÇI

UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacakları Marsilya maçının da değerlendiren Ali Çamdalı önceliklerinin Antalyaspor maçı olduğunu söyledi. Çamdalı, “Avrupa Ligi şimdilik gündemimiz de yok. Şimdi önümüzde Antalyaspor maçı var. Maçtan maça düşünmek zorundayız. Çünkü ligde başarıya Avrupa Ligi’nden daha çok ihtiyacımız var. Önce ligimizdeki işleri bir halledelim sonra Avrupa Ligi’ni düşünebiliriz. Tabi ki Avrupa Ligi’nde bir hedefimiz var. Önemli de bir şansımız var. Her şey kendi elimizde. Ama dediğim gibi önce ligdeki konumumuzu iyi bir seviyeye getirmemiz gerekiyor. Ondan sonra Marsilya’yı düşüneceğiz” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim