Konya’nın Doğanhisar İlçesi’nde 2008 yılında hizmete açılan Konya’nın tek spor lisesi, başarılarıyla göz doyduruyor. Okula özel yetenek sınavlarıyla öğrenci kabul eden Doğanhisar Şehit Ahmet Baş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, eğitime 2008-2009 eğitim öğretim yılında başlamış. İlk etapta 48 öğrenci alarak eğitime başlanan okulda, şu anda 5’i parasız yatılı olmak üzere 95 öğrenci ücretsiz eğitim görüyor.
Temel eğitimlerini aynı sınıflarda alan öğrenciler, yeteneklerine göre branşlaştırılırken, atletizm, masa tenisi, basketbol, futbol, voleybol, tekvando, güreş, Muay-Thaı (Tayland boksu), boks, bisiklet, karate dallarında 9 öğretmenden eğitim alıyor. Okula tahsisli bir spor salonu, futbol sahası ve bina içerisinde bilgisayar teknoloji sınıfı bulunan okulda verilen eğitimin Konya ve spor kamuoyu için önemli bir eksikliği giderdiğini vurgulayan İl Genel Meclisi Doğanhisar üyeleri İsmet Akdeniz ve Remzi Korkut, eğitimli sporcuların yetişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Okulun yapımında İl Genel Meclisi’nin büyük katkıları olduğunu dile getiren İsmet Akdeniz, “Bölge üyeleri olarak ilçemizdeki spor lisesine lisanslı olup da Konya içinden veya dışından müracaat edecek her öğrenciye ihtiyacı olduğu her konuda destek olacağımızın bilinmesini isteriz. Gençlerimizi geleceğin başarılı sporcuları olabilmeleri için okulumuza bekliyoruz” dedi. Her öğrenciye kapılarını açan Doğanhisar Şehit Ahmet Baş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, öncelikli olarak lisanslı sporcular tercih ediyor. 
Editör: TE Bilişim