Türkiye Basketbol Ligi’nde Play – Off heyecanı devam ediyor. Yarı final maçlarında avantaj elde eden Konyaspor Basketbol, bugün kendi evinde serinin 4.maçına çıkacak. OGM Ormanspor’u konuk edecek olan Konya ekibi, bu maçı kazanması durumunda finale yükselecek ve Sigortam.Net İTÜ’nün rakibi olacak. Taraftar desteğinin çok önemli olduğu yarı final müsabakası bugün saat 16.00’da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak. Yeşil beyazlı temsilcimizin bu maçı kaybetmesi durumunda finale çıkma şansı devam edecek.

KARTAL SERİDE 2-1 ÖNDE

Normal sezonu 7.sırada bitiren ve Play – Off oynayacak olan 8 takım arasında yer alan Konyaspor Basketbol, Play – Off çeyrek finalinde Düzce Belediye ile eşleşmiş ve rakibini iki maçta da yenerek yarı finale yükselmişti. Bu turda OGM Ormanspor ile eşleşen Kartal, lig sıralaması gereği ilk iki maçı deplasmanda oynadı. Konyaspor Basketbol, bu karşılaşmalardan birini kazandı ve Konya’ya avantajlı döndü. Yeşil beyazlı ekip, Pazar günü Konya’da oynanan serinin üçüncü maçını uzatma dakikalarında yenerek 2-1 öne geçti. 3 galibiyet alanın finale yükseleceği yarı final serisinde Konyaspor, bugün oynayacağı müsabakayı yenerse finale yükselecek.

AZİZ BEKİR’DEN TARAFTARA ÇAĞRI

Konyaspor Basketbol’un OGM Ormanspor ile oynadığı iç saha maçında yeşil beyazlı basketbolseverler verdiği destek ile alınan galibiyetin mimarı oldu. Yeşil beyazlı takımın başantrenörü Aziz Bekir, yaptığı açıklama ile Konyalı taraftarları bugün oynanacak kritik maça da davet etti. Bekir açıklamasında, “Bugün sezonun en kritik maçına çıkacağız. Hayalimiz final oynamak. Serinin üçüncü maçında taraftarın nasıl etkili olduğunu gördük. Ormanspor karşısında salonu doldurarak destekleriyle bizlere güç veren taraftarımıza teşekkür ediyor, bugün oynayacağımız maçta takımımıza yine aynı coşkuyla destek vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK FİNALİSTE SİGORTAM.NET İTÜ

Konyaspor Basketbol’un yarı final heyecanı devam ederken, Play – Off müsabakalarında finale çıkan ilk takım belli oldu. Yarın finalde Sigortam.Net İTÜ – Akhisar Belediye eşleşmesinde rakibini oynanan ilk üç maçta da yenen Sigortam.Net finale yükseldi. İstanbul ekibi, iç sahada oynadığı ilk iki maçı 77-67 ve 73-65’lik skorlarla yenerken, Akhisar’da oynanan karşılaşma 79-81 İTÜ’nün üstünlüğü ile sona erdi. Sigortam.Net İTÜ normal sezon 18 galibiyet ile 6.sırada tamamladı. Konyaspor Basketbol’un finale çıkması durumunda en sahibi avantajı İTÜ’de olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim