Konyaspor Kulübü, TFF 2. Lig’de mücadele eden pilot takım 1922 Konyaspor’un başka bir kulübe devredilmesi konusunda ilk olarak Ereğlispor ile görüşmüş, buradan net bir sonuç alınamaması üzerine Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Akşehirspor ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve taraflar prensip anlaşması yapmıştı. Akşehir yetkilileri daha sonra gerçekleştirdikleri toplantıda son dönemde yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı 1922 Konyaspor’u almaktan vazgeçti ve bunu Konyaspor Kulübü’ne iletti. Konya Yenigün Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir ilçesinin TFF 2. Lig’de mücadele etmek için çok istekli olduğunu ancak ekonomik olarak bunun mümkün olmadığını ifade etti.

BAŞKAN AKKAYA AÇIKLADI

1922 Konyaspor’un Akşehirspor’a devrinin iptal olması ile ilgili Konya Yenigün Gazetesi’ne konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, prensip anlaşmasının ardından Konyaspor’dan süre istediklerini ve Akşehir’de bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda Konyaspor yetkilileri ve Akşehir yetkilileri biraraya geldi. Burada bir prensip anlaşması yaptık. Ama Akşehir ilçesi olarak bir toplantı yapacağımızı belirterek Konyaspor’dan süre istedik. Bu süre içinde belediyemizle birlikte, siyasi, spor, basın gibi yetkilileri ile istişare ettik. İlçemiz 1922 Konyaspor’un alınması konusunda çok istekli. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar göz önünde bulundurulduğunda TFF 2. Lig’den bir takım almanın çok uygun olmayacağına karar verdik ve devir konusu iptal ettik. Bu kararımızı Konyaspor’a ilettik. Biz Bölgesel Amatör Ligi’nde, 1922 Konyaspor ise TFF 2. Lig’de olacak” ifadelerini kullandı.

PRENSİP ANLAŞMASI YAPILMIŞTI

1922 Konyaspor Kulübü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Akşehirspor ile prensip anlaşması yapıldığını duyurmuştu. Açıklamada, “İkinci ligde mücadele eden 1922 Konyaspor kulübümüz için bugün idari binamızda Akşehirspor yetkilileriyle bir görüşme gerçekleşmiştir. Toplantıda Akşehir Belediye Başkanı, Akşehirspor kulüp başkanı ve şehrin ileri gelenleri ile yönetim kurulu üyelerimiz görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Toplantının sonunda 1922 Konyaspor Kulübümüzün Akşehirspor’a devri için taraflar prensip anlaşmasına varmışlardır. Konu hakkında kapsamlı açıklama önümüzdeki günlerde yapılacaktır” denildi.

KONGREYE GİDİLECEK

1922 Konyaspor Kulübü olağanüstü genel kurul kararı almıştı ancak ilk oturumda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için genel kurul yapılmadı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereği; 15 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan Olağanüstü Genel Kurulumuz, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 22.06.2019 gününe ertelenmiştir” ifadeleri yer aldı. Açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Zahir Renklibay ise, “Genel kurulu gerçekleştirebilmemiz için gereken delege sayısına ne yazık ki ulaşamadık. Genel Kurulumuz 22 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 17.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu Basın Toplantı Salonunda gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir. Delegelerimizin gereken ilgiyi göstermesini bekliyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ