Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Konyaspor Basketbol, sezonun ilk maçında Gemlik Basketbol’u konuk etti. Kendi evinde rakibine karşı bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlılar, mücadeleden 89-67 galip ayrıldı. Farklı galibiyet, şampiyonluk hedefleyen Dev Kartal için moral kaynağı oldu

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2019 – 2020 sezonu başladı. Yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor Basketbol, sezonun ilk maçında Gemlik Basketbol ile kendi evinde karşı karşıya geldi. Rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan dev Kartal müsabakadan 89-67 galip ayrıldı ve sezona galibiyetle başladı. Mücadelenin ilk dakikalarda karşılıklı sayılar atılsa da ilk yarının son anlarında yeşil beyazlı temsilcimiz rakibine üstünlüğünü hissettirdi. Özellikle Wilbekin’in etkili oyunu sonrasında ilk yarı 45 – 37 Konyaspor Basketbol’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısında da Konyaspor üstünlüğü vardı. Hücumda Bora Hun Paçun ve Berkay Sinirlioğlu ile etkili olan Dev Kartal, savunmada rakibine geçit vermedi. Yeşil beyazlı temsilcimiz karşılaşmayı 89 – 67 kazandı. Sezonun ilk maçından galibiyet ile ayrılan Konyaspor Basketbol, ikinci hafta maçında Akhisar Belediye’ye konuk olacak.

EN SKORER WİLBEKİN VE OSMAN OLDU

Konyaspor Basketbol’da Gemlik galibiyetinde Wilbekin ve Osman Gökhan Şirin attıkları sayılarla önemli bir paya sahip olurken, Berkay Sinirlioğlu da oynadığı oyun ile galibiyetin mimarlarından oldu. Kritik anlarda sahneye çıkan Berkay, 4 sayı atarken 8 asist ile takımının ve maçın en çok asist yapan oyuncusu olarak dikkat çekti. Dev Kartallar’da Mitchell Wilbekin ve Osman Gökhan Şahin 20’şer sayı atarak yeşil beyazlı takımın en çok sayı atan ismi oldu ve toplamda 40 sayıya ulaştı. Temsilcimizde Mehmet Özdoğan 18, Bora Hun Paçun ise 14 sayı ile maça etki etti. Gemlik Belediye’nin Amerikalı oyuncunu Johnson attığı 24 sayı ile karşılaşmada en çok sayı atan oyun oldu.

HAFTAYI 2. SIRADA TAMAMLADI

Konyaspor Basketbol aldığı farklı galibiyet ile ligin ilk haftasını 2.sırada tamamladı. Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk haftasında Final Gençlik evinde ağırladığı Mamak Belediyesi’nin 123-91 yenerek averajla lider oldu. Temsilcimiz Konyaspor Basketbol sezonun ikinci maçında Akhisar Belediye’ye konuk olacak. Bu karşılaşmada 19 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de Akhisar Belediye Spor Salonu’nda oynanacak.

LİGDE HAFTANIN SONUÇLARI 

Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk haftasında Konyaspor Basketbol – Gemlik Belediye maçının dışında 7 karşılaşma daha oynandı. Ligde ilk haftanın sonuçları şu şekilde; Anadolu Basket 98 – 101 Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 1881 Düzce Belediye 65 – 69 Yalova Spor, Final Gençlik 123 – 91 Mamak Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi 82 – 68 Bornova Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor 68 – 67 Bandırmaz Kırmızı, Petkim Spor 75 – 72 Akhisar Belediye, Samsunspor 52 – 72 Merkez Efendi Belediyesi Denizli Basket.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim