Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Konyaspor Basketbol, sezonun 5.hafta maçında Petkim Spor’u konuk etti. Ligde üst sıraları hedefleyen yeşil beyazlı takım, iyi başladığı maçın ilk yarısını 31-28 önde kapattı. İkinci yarıda da rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Dev Kartal, karşılaşmadan 71-65 galip ayrıldı. Bu sonuçla Konyaspor Basketbol ligdeki üçüncü galibiyetini aldı. 9.sıraya yükselen Konya ekibi önümüzdeki hafta Yalova Spor’u konuk edecek.

KARTAL MAÇA İYİ BAŞLADI

Temsilcimiz Konyaspor Basketbol, Petkim Spor ile oynadığı maça iyi başladı. Rakibinin savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren yeşil beyazlı takım, savunmada da Goodwin ile etkili oldu. Dev Kartal’da Mehmet Özdoğan, Tufan Önen ve Berkay Sinirlioğlu sayıları ile maçın en skorer isimleri oldu. Mücadelenin ilk yarısı 31-28 Konyaspor Basketbol’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda da rakibine göre üstün bir oyun ortaya koyan temsilcimiz farkı kapanmasına izin vermedi. Mücadeleci bir oyun ile alış alan Konya ekibi maçı 71-65 kazandı. Bu sonuçla Konyaspor Basketbol ligdeki üçüncü galibiyetini aldı ve 8 puanla 8.sırada yer aldı. Petkim Spor ise haftayı 7.sırada kapattı. Dev Kartallar, ligdeki 6.hafta maçında Yalova Spor’u konuk edecek. Mücadele 16 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak.

LİGDE BALIKESİR LİDERLİĞİ SÜRÜYOR

Konyaspor Basketbol’un da mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanan 5 maçı da kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor liderliğini sürdürüyor. Ege ekibi bu hafta Anadolu Basket’i yenerek 5.galibiyetini aldı. Ligde haftanın sonuçları şu şekilde; Bornova Belediyespor 84 – 66 Yalova Spor, 1881 Düzce Belediye 64 – 75 Bandırma Kırmızı, Merkezefendi Belediyesi 85 – 87 Mamak Belediyesi, Final Gençlik 73 – 80 Fethiye Belediyespor, Manisa Büyükşehir Belediye 64 – 69 Akhisar Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor 95 – 72 Anadolu Basket, Konyaspor Basketbol 71 – 65 Petkim Spor, Samsumspor 101 – 92 Gemlik Basketbol.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim