Pazar günü Alanyaspor ile kritik bir maça çıkacak olan Anadolu Kartalı bu maçı kazanarak kötü deplasman karnesini düzeltmeyi umuyor.

TFF Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor bir yandan yarın Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Galatasaray ile oynayacağı maça hazırlanırken bir yandan da ligin 21. haftasında deplasmanda oynayacağı Alanyaspor maçını düşünüyor. Yeşil beyazlıların ligde kalma şansını belirleyecek en önemli maçlardan biri olan Alanyaspor maçı öncesi camiayı tedirgin eden ise Anadolu Kartalı’nın deplasman karnesi. Bu sezon dış sahada hiç kazanamayan yeşil beyazlılar Antalyaspor Karabükspor ve Osmanlıspor ile beraber ligde galibiyet alamayan 4 takımdan biri konumunda bulunuyor.

SADECE 1 PUAN 

Geçtiğimiz sezonlarda da zaman zaman deplasman fobisi yaşayan Atiker Konyaspor bu sezon iyice dibe vurdu. Oynadığı 9 maçta sadece 1 puan kazanabildi. Bu sezon ilk ve tek deplasman puanını Yeni Malatyaspor karşısında alan yeşil beyazlı temsilcimizin Alanyaspor karşısında ne yapacağı merak konusu.

SON GALİBİYET FENERBAHÇE’YE KARŞI

Bu sezon henüz dış saha galibiyeti alamayan Konyaspor sen kez deplasmanda geçen sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe’yi mağlup etti. Bajic ve Ömer Ali’nin attığı gollerle güçlü rakibini 2-3 mağlup eden Anadolu o günden bu yana oynadığı 13 maçı kazanmayı başaramadı.

RAKİPLERLE DEPLASMANDA OYNAYACAK

Konyaspor’un deplasman performansı camiayı korkutmaya devam ederken, düşme hattındaki rakiplerinin tamamı ile deplasmanda karşılaşacak olması bu korkuyu daha da artırıyor. Konyaspor ligin ikinci yarısında Alanyaspor, Akhisarspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Karabükspor gibi takımlarla dış sahada karşılaşacak.

ALANYA MAÇI KRİTİK

İkinci yarının ilk deplasman maçında Gençlerbirliği’ne mağlup olarak taraftarına büyük şok yaşatan Konyaspor, Alanyaspor maçıyla birlikte kötü deplasman performansına son vermek istiyor. Devre arasında dikkat çekici takviyeler yapan Anadolu Kartalı ligde rahat bir şekilde kalabilmek özellikle direk rakipleri ile oynayacağı maçları kazanmayı hedefliyor. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim