Bu sezon büyük bir başarıya imza atarak Süper Lig’e yükselen Denizlispor’un şampiyon kadrosunda Konyaspor’dan 2 kiralık oyuncu bulunuyor. Konyaspor alt yapısından yetişen ve uzun yıllar Konyaspor forması giyen Abdülkerim Bardakçı ve Anadolu Selçukspor’daki başarısı ile 1. Lig takımlarının dikkatini çeken Seddar Karaman Denizli temsilcisinin şampiyon kadrosunda yer aldı. Şampiyon kadronun bir diğer ismi ise Kibong Mbamba. 3 oyuncu Ege temsilcisinin başarısında büyük rol oynadı. 

Seddar 10 maçta forma giyerken, Abdülkerim 32 maçta takımının formasını giydi. Tecrübeli oyuncu Kibong ise 22 maçta takımına katkı sağladı. 

Kardemir Karabükspor'u yenerek son hafta öncesinde adını Süper Lig'e yazdıran Abalı Denizlispor, geçen sezon son haftada ligde kalmıştı. Yeşil-siyahlı ekip geçen sezon olduğu gibi 2014-2015 ve 2015-2016'da da ligi düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada tamamlamıştı.

Ligin 8. haftasında lider Gençlerbirliği'nin 11 puan gerisine düşmesine rağmen 13. haftada 2. sıraya kadar yükselen Ege temsilcisi, bu haftadan sonra sürekli ilk 2 içinde yer aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim