İttifak Holding Konyaspor – Çaykur Rizespor maçı öncesi Konya Yenigün Gazetesi’nin Rakip Kalemler köşesinin konuğu ise FutbolArena Rize muhabiri Selim Denizalp oldu. Rizespor’un son durumu ile ilgili bilgiler veren Denizalp, basit hata yapanın kaybedeceği bir maç olduğunu söyledi.

Tecrübeli gazeteci Selim Denizalp’ın maç değerlendirmesi şu şekilde; Ligin 29. haftasında oynanan Denizlispor karşılaşmasından mutlak galip geleceği maçtan 1 puanın sahibi oldu. Zor bir maçtı. Rizespor, 2-0 geriye düştü ancak önce beraberliği sonrasında ise öne geçme fırsatlarını yakaladı ama pozisyonları değerlendiremedi. 2-0’dan 2-2’yi yakalamak Rizespor için altın değerinde bir beraberlik oldu. Sonuç olarak 1 puan bu haftalarda çok önemli. Çaykur Rizespor, Ünal Karaman nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Deplasmanda Konyaspor ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Sözleşmesini fesheden Oğulcan Çağlayan ile sakatlıkları bulunan Umar Aminu, Mohammed Abarhoun ve kaleci Gökhan Akkan, Konyaspor karşılaşmasında kadroda olmayacak.

9 PUANLIK BİR MAÇ

Rizespor bu durumda Konyaspor’la oynamak istemeyecektir. Çünkü çok zor bir karşılaşma, Rizepor ve Konyaspor kardeş kulüpler. 7 sene önce kol kola beraber Süper Lig’e çıkmıştık. Keşke iki takımda daha rahat bir konumda olsalardı ve öyle karşılaşsalardı. Bu sezon hem Rizespor hem de Konyaspor sezon başı planlamalarını yanlış yaptı. Kale, defans ve forvet hattındaki oyunculardan yeterli verimi alamayan ve orta sahada yaratıcı futbolcusu olmayan iki takımın karşılaşması olacak. İki takımında kadro kalitesini eşit düzeyde görüyorum. Konyaspor’da var olan sıkıntıların aynısı Çaykur Rizespor’da da mevcut. 6 değil 9 puanlık bir maç olacak. Konyaspor için olmazsa olmaz bir karşılaşma. İki takım içinde bu maçtan alınacak olası bir galibiyet çok önemli. Çünkü kalan haftalarda iki takımında fikstürü zor. Stresli bir maç bekliyorum. Basit hata yapanın kaybedeceği bir maç olacak.

GEMİYİ TERK ETMEMESİ GEREKİYORDU

Uzun süre aynı takımın havasını almış aynı takımda mücadele etmiş bir oyuncunun bunu yapmaması gerekiyordu. Kendisine göre haklı olabilir ancak son 5 hafta kalmış ve sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Bu haftalarda sözleşmeyi tek taraflı feshetmenin ve şehri terk etmenin pek bir anlamı yoktu. Takımın kaptanlarından biriydi. Gemiyi terk etmemesi gerekiyordu. Oğulcan’a yakın futbolcular vardı. İster istemez bu oyunculara Oğulcan’ın gidişi etki edecektir. Pandemi sonrası sakatlıklar, cezalılar çok oluyor. Kalan haftalarda Rizespor, Oğulcan’ın eksikliğini hissedecektir.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim