4 oyuncu ile devam kararı alan ve Josh Mayo transferi ile kadrosunu güçlendiren Selçuk Kartalı yapacağı 3 yeni yabancı takviyesi ile kaliteli bir takım oluşturmayı planlıyor

Beko basketbol Ligi temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde transfer çalışmaları sürüyor. Daha önce Sean Williams, Valentin Pastal, Troy DeWries ve Burak Selen ile devam kararı alan Torku Konya Selçuk Üniversitesi Cihan Amasyalı ve Mesut Ademoğlu transferi ile yerli takviyesi yapmıştı. Son olarak Josh Mayo ile sözleşme imzalayan Selçuk Kartalı transferdeki etkinliğini göstermişti.

3 YABANCI DAHA

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Hakan Faydasıçok federasyonun 5 yabancı kararından sonra transferde yabancıya yöneldiklerini ifade etti. Türkiye'de yerli oyuncu sıkıntısı olduğunu belirten Faydasıçok, "Artık sahada 5 yabancı oynayabilecek. Bu da bizim elimizi büyük ölçüde rahatlatıyor. Mayo, Sean ve De Wries  kadromuzda. Bunun yanından 2-3 yabancı transfer daha yaparak lige hazır hale gelmek istiyoruz. Görüştüğümüz isimler var. Bütçemizi aşmadan kaliteli bir ekip oluşturma amacındayız" dedi.

MAYO KALİTELİ BİR TRANSFER

Josh Mayo'nun çok iyi bir transfer olduğunu belirten Başkan Faydasıçok, "Sean'ın kalması bizim için önemli bir olay. Geçen yıl ortaya koyduğu basketbol ile lig tarihine geçmiş bir oyuncu ile aynı şartlarla yeniden anlaştık. Yapacağımız kaliteli transferlerle daha iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Ama buradaki en önemli hassasiyetimiz bütçe. Bütçeyi aşmadan, bizden sonra gelecek yönetime yük bırakmadan mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

PLAY-OFF SÖZÜ VEREMEM

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin önümüzdeki sezondaki hedefinin en basit tabiri ile geçen seneden daha iyi yerde ligi bitirmek olduğunu söyleyen Faydasıçok, "Her takımın amacı başarıdır. Her takım lige Play-Off oynamak ve şampiyon başarılı olmak için başlar. Ama insanları belirli hedeflere şartlandırmak istemiyorum. Olmazsa olmaz hedefimiz geçen sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak. Geçtiğimiz sezon son 6 maçta aldığımız galibiyetlerle ligde kalmıştık. Bu sezon ise ihşallah bu sıkıntıları yaşamayız" ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim