Konyalı Milli haltercimiz Ayşegül Çoban, Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası 53 kilo bayanlar müsabakasında silkmede bronz madalya elde etti. Koparmada beşinci sıraya yerleşen Çoban şampiyonayı kendi kategorisinde Avrupa dördüncüsü olarak tamamladı. Ayşegül Çoban, Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da gerçekleştirilen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası’nda silkmede üçüncü, koparmada ise beşinci olarak toplamda dördüncü sıraya yerleşti.
Geleceğe Koşanlar sporcusu 19 yaşındaki Konyalı haltercimiz Ayşegül Çoban, kendisinden yaşça büyük rakiplerle mücadele ettiği şampiyonada, 53 kilo bayanlar kategorisinde silkmede 105 kilo ile ülkemize bronz madalya kazandırdı. Koparmada ise 75 kilo kaldıran sporcumuz, toplamda 180 kilo ile şampiyonayı dördüncü olarak tamamladı. Türkiye’ye bronz madalyayla dönecek milli haltercimiz Çoban’ın,  gelecek yıl Londra’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etmesi bekleniyor 
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Ayşegül Çoban bizim yakından takip ettiğimiz, olimpik başarı beklediğimiz bir sporcumuzdur. Turkcell ile birlikte sürdürdüğümüz Geleceğe Koşanlar projesinde yer alan bu sporcumuzdan, genç yaşına rağmen “Büyükler” kategorisinde şampiyonluklar bekliyoruz. Turkcell in sağladığı maddi ve manevi destek de Ayşegül’ un başarılarını sürekli yükseltmektedir. 2016 olimpiyatlarında bütün altın madalyaları almasını bekliyorum.
Turkcell’e de sporcularımızın başarılarındaki işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Ayşegül “ Geleceğe Koşanlar Projesi” içinde yer alıyor
Konyalı milli sporcu Ayşegül Çoban, 1992 doğumlu  ve 53 kg’da mücadele ediyor. Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. Sınıfta okuyan  Ayşegül’ün 1 kız, 1 erkek kardeşi bulunuyor. Ailedeki tek sporcu olan Ayşegül, Turkcell tarafından Geleceğe Koşanlar projesi kapsamında destekleniyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Turkcell’in ortaklaşa yürüttüğü Geleceğe Koşanlar projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli sporcular, halter, tenis, yüzme, kayak, görme engelli bisiklet ve atletizm dallarında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alıyorlar. Projenin en büyük hedefi ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil edecek milli sporcuların yetişme ve gelişme süreçlerine destek olmak.
 Daha önce de Dünya Gençler 6.sı, 2009 Avrupa Yıldızlar şampiyonu ve 2009 Avrupa Gençler şampiyonu olan Ayşegül Çoban, Kasım ayında Kıbrıs’ta gerçekleştirilen “23 Yaş ve Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonası”nda kendi kategoris
Editör: TE Bilişim