Ara transfer döneminde şu anda kadar Grasshopper'dan Izet Hajrovic, Kayserispor'dan Salih Dursun ve Bucaspor'dan Umut Gündoğan'la sözleşme imzalayan, Gremio'dan Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Telles'le de anlaşıp oyuncuyu İstanbul'a getiren sarı-kırmızılı ekip, A2 takımından İbrahim Coşkun'la ise profesyonel sözleşme yaptı.

Aysal'ın başkanlığı süresinde 2011-2012 sezonu ara transfer döneminde Manisaspor'dan Yiğit İsmail Gökoğlan ile Medical Park Antalyaspor'dan Necati Ateş'i, 2012-2013 sezonu ara transfer döneminde ise Inter'den Wesley Sneijder, Şangay Shenhua'dan Didier Drogba ve boşta olan eski oyuncusu Aykut Erçetin'i kadrosuna dahil eden "Cim Bom", bu rakamları şimdiden geride bıraktı.

Futbolda 3 Şubat Pazartesi günü sona erecek ara transfer dönemi içinde başka isimlerle de anlaşma sağlaması beklenen Galatasaray, İsviçre ekibi Basel'in genç oyuncusu Endoğan Adili'yi de dün akşam İstanbul'a getirtti.

Takımın yaş ortalaması düşüyor

Galatasaray, özellikle genç oyuculara yöneldiği ara transfer döneminde takımın yaş ortalamasını giderek aşağıya çekiyor.

Ligde ilk yarı tamamlanırken 27,4 yaş ortalamasına sahip olan sarı-kırmızılılar, Engin Baytar'ın Çaykur Rizespor'a kiralanması ve kadroya dahil edilen genç isimlerle birlikte şu anda 26,3 yaş ortalamasına inmiş durumda.

Endoğan Adili'nin transferinin gerçekleşmesi sonrası ise bu yaş ortalaması 26,1'e gerileyecek.

Ayrıca, yabancı sınırlaması nedeniyle yeni yabancı oyunculara yer açabilmek için takımdan bazı isimlerin ayrılması durumunda yaş ortalaması daha da düşecek.

Galatasaray'ın ara transfer döneminde anlaştığı oyunculardan Izet Hajrovic 22, Salih Dursun 22, Umut Gündoğan 23, Alex Telles 21 yaşında bulunurken, profesyonel mukavele yapılan İbrahim Coşkun da 18 yaşında. Takıma katılması beklenen Endoğan Adili'nin yaşı ise 19.

"Cim Bom", 18 yaşındaki A2 takımı oyuncusu Emre Can Coşkun'la da henüz ilk yarı tamamlanmadan profesyonel sözleşme imzalamıştı

En yaşlı Drogba

Kulüp başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör Roberto Mancini'nin de dile getirdiği gençleştirme operasyonuyla daha enerjik bir takım olma çabasına giren Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki en yaşlı isim Didier Drogba.

Dünya futbolunun en kariyerli isimlerinden biri olarak kabul edilen ve özellikle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de geçirdiği 8 sezonda birçok önemli başarıya imza atan Fildişi Sahilli futbolcu, 35 yaşına rağmen performansıyla hala parmak ısırtıyor.

Mevcut kadrodaki en genç isim olan 18 yaşındaki İbrahim Coşkun ile arasında 17 yaş bulunan Drogba, ilerleyen yaşına karşın sarı-kırmızılı kulüpten sözleşmesinin uzatılması için teklif almış durumda.

Editör: TE Bilişim