Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Konyaspor yenilenen tesislerin yerinde incelenmesi için kapılarını basın mensuplarına açtı. Konyaspor yönetim kurulu Kayacık ve Tatlıcak Tesislerinde bir süreden beri devam eden çalışmaların yerinde incelenmesi için yerel ve yaygın basının temsilcilerinin katıldığı bir program gerçekleştirdi. Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten’in de yer aldığı programda öncelikle basın mensupları U13-U19 takımları için özel olarak baştan sona yeniden hazırlanan Tatlıcak tesislerini gezdi. Ardından A takım için yeniden dizayn edilen Kayacık tesisleri incelendi. Yenileme çalışmaları ile birlikte Türkiye’nin en modern tesislerine sahip olan Konyaspor’un geldiği nokta camiayı heyecanlandırdı.

Programda konuşan Basın Sözcüsü Güven Öten, bu tür çalışmaların kurumsallaşma adına çok önemli olduğunu söyledi.

GÜVEN ÖTEN: ALT YAPININ MEYVESİNİ GELECEKTE ALACAĞIZ

Etkinlikte gazetecilere bilgiler veren Güven Öten şu ifadeleri kullandı: Tatlıcak Tesisleri Konyaspor’un geleceği. Burada sağlanan imkanlarla inşallah birçok oyuncu yetişerek inşallah Türk futboluna ve Konyaspor’a hizmet edecek. Burası Konyaspor’un okulu. Bizim şu an altyapı tesislerimiz birçok Süper Lig takımının kullandığı tesislerle eşdeğer durumda. Başkanımız Hilmi Kulluk’un da bu konuda çok isteği ve arzusu vardı. Bu sene bu istek gerçekleşti. U13’ten U19 takımına kadar bütün takımlarımız burada konaklayacak ve antrenmanlarını gerçekleştirecek. Çok ciddi bir ekip, iyi bir şekilde çalışarak seçmeler yaptı. Evlatlarımız şu anda burada yetişiyor. Hepsi mükemmel çocuklar. Eskiden yetenekli çocukları görsek dahi konaklama sorunu olduğu için bünyemize katmakta zorluk yaşıyorduk. Artık 5 yıldızlı otel konforunda, her türlü imkanı sağlanmış bir tesis var burada. Kış aylarından önce suni çim saha hazır olacak burada. Buraya girdikten sonra hiçbir eksikleri olmayacak. Bu da onları 2-3 adım daha öne çıkaracak. Konyaspor’umuza hayırlı olsun. Bunun meyvesini 2-3 sene içinde alacağız. Buradaki çocuklarımızın hepsi verilen imkanların karşılığını verebilecek çocuklar. Karşılıklı çalışarak Konyaspor’un yıllardır istediği altyapı ve oyuncu yetiştirme eksiği de giderilmiş olacak. Geleceğe yatırım yaptık. Bu geleceği yapılan yatırımın meyvesini Konyaspor alacak. Baştan Hilmi Başkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Konyaspor’a hayırlı olsun. İnşallah güzel günler hep Konyaspor’umuzun olsun.

KAYACIKTA EKSİK KALMADI

Konyaspor A Takımı’nın antrenmanlarını yaptığı, konakladığı Kayacık Tesisleri yüz bin metrekarelik bir alan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaspor’a tahsis edildi. Burada bütün imkanlarımızı kullanarak şartları zorlayarak en iyi hale getirmeye çalıştık. Son üç aylık dönemde yapılan çalışmalarla çok büyük denilen takımlardan bile daha iyi imkanlara sahip olan bir tesis kazandırdık Konyaspor’umuza. Bunlar kulüpleşme ve kurumsallaşma adına çok çok önemli. İçeride yenilenmeyen hiçbir şey kalmadı. Şu eksik denilecek hiçbir şey yok. Tatlıcak ve Kayacık Tesisleri’nin tadilatları aynı anda devam etti ve tamamlandı. Çok kısa süre içinde emek verilerek tadilat bitirildi. Bu konuda Hilmi başkanın titizliği ve ekibinin çok büyük etkisi oldu. İki tesisin de bütün tadilat masrafları Konyaspor Kulübü tarafından karşılandı. Tüm detaylar dikkate alınarak yapıldı burası. Çünkü biz oyuncularımız da buna layık olduğuna inanıyoruz. Konyaspor’un zaten fazlasıyla bu tesislere kavuşması lazımdı. Buraların tanıtımını bu şekilde yapabildiğimiz için çok mutluyuz. Burada toplam 5 tane sahamız var. 3 tanesi nizami ölçülerde, iki tanesi daha büyük. Sahalardan biri alttan ısıtmalı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun çimleri yenileniyor. Aynı ekip buranın çimlerini yenileyecek. Hocamızın da böyle bir isteği vardı. Olabilecek en üst imlanlar tesislerimiz için kullanıldı. Şu anda 20 sene boyunca masraf edilmeyecek duruma geldi burası. Tesislerimiz bu şekilde olduğu zaman bu ligdeki durumumuza da sirayet edecektir. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra da teknik ekibimiz ve oyuncularımızın başarılı ve sağlıklı bir yıl geçirmelerini istiyoruz.

3-4 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ

Tabii ki transfer döneminde takip ediyoruz, gereken şeyler mukakkak yapılacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Teknik ekibin bize bildirdiği süreçte ilerliyoruz. Piyasayı biliyorsunuz; yeni açılan transfer dönemlerinde rakamsal noktada çok afaki noktalarda. Biz tekliflerimizi yapıyoruz, kenara çekilip bekliyoruz. Burada Konyaspor'un bir kuruşu bizim için hepimiz için çok önemli. Bugün Anadolu'daki takımlar arasında da günlük transfer yapan bir takım da yok. Biz zaten maksimum 3-4 oyuncu düşünüyoruz. Takımımız 25 kişiyle kampa gitti. Bu sayı oldukça yüksek. Anadolu takımlarında 13-14 kişilik takımlar biliyorum ben. Hocamızın da gözlemleyeceği, kampta bakacağı kişiler var. Futbol şubemiz bu konuda çok titiz davranıyor. Nokta atışıyla, hata yapmadan en iyisi muhakkak olacak. Tüm taraftarlarımızın içi rahat olsun. Hocamız zaten gerekeni söyledi. Biz de onun direktifleri doğrultusunda yönetim olarak gerekeni yapacağız.

YAYINCI KURULUŞUN ÇEKİLECEĞİNİ SANMIYORUM

Yayıncı kuruluş hakkında şu an bir şey söylememiz yanlış olur. Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuştuğu bir konu o. Ben çekileceklerini zannetmiyorum. Her sene bu tarz şeyler çıkıyor ortaya maddi olaylardan dolayı. Ben bir noktada uzlaşacaklarına inanıyorum. Bu kadar sistem, bu saatten sonra değişmez. Ne yayıncı kuruluş buradan çıkar, ne de farklı bir kuruluş girebilir bu işe. Bunlar uzun vadeli yatırımlar. Bir noktada uzlaşılacağı konusunda biz eminiz. Ama kulüplerin inşallah burada maddi bir kaybı olmaz, en büyük temennimiz bu.

BANKALAR BİRLİĞİ İLE TEMAS YOK

Bizim büyük kulüpler gibi çok büyük borçlarımız yok. Ama yine yapılandırma ile ilgili kulübümüze bir teklif gelirse başkanımız ve yönetim kurulumuz bu konuyu değerlendirir. Şartlar bize uyarsa tabi ki memnuniyetle değerlendirilir. Sonuçta bu anlaşmalar üç büyük kulüp için çıkmadı. Herhalde bize de geleceklerdir ama borç durumuna göre bir sıralama yapılıyor sanırım. Şartlar istediğimiz gibi olursa tabi ki her kulüp gibi biz de düşünebiliriz.

TANER AY: BU TESİS BİR MİLATTIR

Konyaspor Gençlik Geliştirme Akademisi Koordinatörü Taner Ay alt yapıya tahsis edilen Tatlıcak Tesisleri’nin alt yapı için bir milat olduğunu söyledi. Ay, “Daha önce Konyaspor ve Konya Anadolu Selçukspor takımlarımızın konakladığı Tatlıcak Tesisleri’nde üç aydır Konyaspor Kulübü’nün sağladığı imkanlarla yapılan tadilat sonunda burası U13’ten U19’a kadar olan takımlarımıza tahsis edildi. Her takımda 30’a yakın sporcumuzun olduğunu düşündüğümüzde, 180’e yakın sporcunun antrenmanlarını yapacağı, konaklayacağı ve kendini geliştireceği bir tesis haline geldi burası. Bu imkanı bize sunan Başkanımız Hilmi Kulluk ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz.

Daha önce başka takımların altyapı tesislerine gittiğimiz zaman hem bizim hem sporcularımızın ilgisini çeken tesislerle karşılaşıyorduk. Şimdi biz de böyle bir tesise kavuştuk. Bu tesis Konyaspor Akademisi için bir tarihtir. Artık bundan sonra Konyaspor’a ve 1922 Konyaspor’a yeni oyuncular kazandıracağız. Bu süre içinde bütün antrenör ve personelimizde güzel bir planlama yaparak yeni sezona başlayacağız. U17 ve U19 takımlarımız antrenmanlarına başladı. Akademi ligi takımlarımız da antrenmanlarına bir ay içinde başlayacağız. Konaklama yerleri, yemekleri, duşları ve diğer imkanları ile Süper Lig takımlarının sahip olmadığı imkanlara sahip olduk. Konyaspor yönetim kurulunun ve Hilmi Başkanımızın buraya çok büyük bir yatırımı var. Onları mahcup etmemek adına elimizden ne geliyorsa yapıp, çalışacağız. Antrenör arkadaşlarımızla birlikte yeni Ali Karakaya’lar çıkaracağımıza inanıyorum. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Konya ve Konyaspor adına iyi işler yapacağız” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ