Konya'nın Çumra İlçe Belediyesi Çatalhöyük Belediye Spor Okçuluk Takımı Çumra'da düzenlenen Geleneksel Türkiye Okçuluk Kış Finali ile kuruldu.  Çumra'da Geleneksel Türkiye Okçuluk Kış Finali'nde Çatalhöyük Belediyespor Okçuluk Takımı kuruldu

16 -17 Mayıs tarihlerinde Çumra'da gerçekleştirilen Geleneksel Türkiye Okçuluk Kış Finali'ne (Türkiye Şampiyonası) aralarında Dünya Okçuluk Şampiyonu Hasan Koç'un da bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanından gelen okçular katıldı. Turnuvada öncelikle okçuluk hakkında önemli bilgiler verilerek, okçuluk sporunun tarihine değinilirken, birçok Osmanlı devlet adamının okçulukta çok iler seviyede olduğu ve devlet olarak okçuluk sporuna büyük önem verildiği hatırlatıldı.

 

ÇATALHÖYÜK'ÜN DÖRDÜNCÜ TAKIMI

Turnuvada konuşan Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, "Bugün Çumra'mızda misafirlerimiz, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen geleneksel okçuluk sporuyla uğraşan kardeşlerimiz, aralarında Dünya Şampiyonu, Türkiye Şampiyonu ve Avrupa Şampiyonu olan 7'den 70'e sporcularımız bulunuyor. Söz vermiştik adını taşıdığı Okçu Mahallemiz için ata sporumuz Okçuluğu kuracağız diye ve bugün adına yakışır bir organizasyonla Türkiye Şampiyonası ile bu takımı kuruyoruz ve Çumra Çatalhöyük Belediye Sporumuzun 4. takımı olarak bugün itibari ile gençlerimize ve gönüllülerimize bu sporun yapılması imkânı sağlanacaktır. Adını anmak bile istemediğimiz uyuşturucu, sigara ve buna benzer kötü alışkanlıklar yerine spora ve ata sporlarımıza yönlendirmek istiyoruz. Bugün aramızda olan değerli misafirlerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum. Gelecek yıllarda birçok şampiyonanın ilçemizde yapılması için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

 

İLK OK DR. MEHMET OĞUZ'DAN

Turnuva, Çumra Altınpark önünden mehteran ve atlı okçuların katılımı ve Çumralı sporseverlerin kortej yürüyüşüyle başladı. Şehir Stadyumu'nda ise, Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz tarafından atılan ilk ok atışıyla başladı. Turnuva sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirilirken, 3 ayrı kategoride yapılan turnuvada dereceye girenler şöyle oldu:  "16 yaş altı gençler; Türkiye birincisi Dilanur Küçüktepe (Bulcuk Spor), ikinci Janset Genel (Kayseri Atlı Okçuluk), üçüncü Emirhan Burutekin (Pars Okçuluk). 16 yaş üzeri bayanlarda, birinci Ayper Erdoğan (Göktürk Spor-Sivas), ikinci Ayşegül Aksoy (Danişment), üçüncü Tuğba Koç (Altınyay Okçuluk). 16 yaş üzeri erkeklerde, birinci Cevdet Dural (Akşehir Selçuklu), ikinci Ahmet Özoğul (Altınyay), üçüncü Osman Bacılı (Akşehir Selçuklu)."

İHA

Editör: TE Bilişim