Spor Toto Süper Lig temsilimiz Konyaspor’da gündem ekonomik durum. Türkiye Kupası’nın kazanıldığı sezonda Süper Lig’in borçsuz kulüpleri arasında yer alan Anadolu Kartalı, ertesi sezon büyük harcamalarla son hafta ligde kalınca ekonomik olarak çöküntü içinde girdi. Borcu ciddi seviyelere ulaşan Konyaspor, ekstra kaynak üretemezse sıkıntı yaşamaya başlayacak. 

MALİYETLER DÜŞECEK

Ekonomik yapısı alarm vermeye başlayan Konyaspor’da ilk aşamada planlanan kadro maliyetini aşağıya çekmek. 1 milyon euro civarında yıllık ücreti olan ve verim alınamayan pek çok ismi kadrosunda bulunduran Anadolu Kartalı, bu isimlerle devam etmeyecek. Yerlerine daha uygun maliyetli ve katkı verecek isimler alınacak. Kadro maliyetinin düşmesi ile birlikte borcun artmasının önüne geçilmeye çalışılacak. 

BAŞARI ŞART

Kadroda yapılacak olan ekonomik operasyon da yeşil beyazlılar için yeterli değil. Konya temsilcisi borcu azaltabilmek ve makul seviyeye çekebilmek için ekstra kaynak üretmek zorunda. Sponsorluk gelirlerini artırmayı planlayan Konyaspor için asıl çıkış yolu ise oyuncu satışı ve sportif başarı. 

Bu sezon herhangi bir bonservis ücreti kazanması beklenmeyen Konyaspor, gelecek sezon sportif başarısı yakalayarak hem federasyon gelirlerini artırmak hem de Avrupa Ligi’ne katılarak ekstra kaynak üretmek istiyor. 

DİREKT KATKI VERECEK İSİMLER

Ekonomik durumu nedeniyle hassas bir süreçten geçen Konyaspor’un gelecek sezon için başarısızlığa tahammülü yok. Kadroda yaşanacak sirkülasyonun etkilerini azaltmak isteyen teknik heyet ve yönetim gelir gelmez katkı verecek isimlerle görüşüyor. Daha önce Aykut Kocaman ile çalışan Bajic, Aatıf, İsmail Köybaşı gibi oyuncuları listesinde bulunduran Anadolu Kartalı, bu şekilde adaptasyon sürecini kısaltmayı umuyor. 

AVRUPA VE OYUNCU SATIŞI RAHATLATACAK

Sezon planlandığı gibi geçmesi durumunda Konyaspor, daha az maliyetli bir kadro ile daha fazla federasyon gelirine sahip olacak. Diğer yandan Avrupa Ligi’ne katılım söz konusu olduğunda sezonu bütçe artısı ile kapatma ihtimali artacak yeşil beyazlılar için, olası bir futbolcu satışı ise pastanın çileği olacak. 

Yeniden seçilen yönetim kurulunun en büyük hedefinin kulübü tekrar borçsuz bir yapıya kavuşturmak olduğu gelen bilgiler arasında.

SPOR SERVİSİ  

Editör: TE Bilişim