Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Konyaspor’da sezon hazırlıkları sürüyor. Bolu’da ilk etap kamp çalışmalarını sürdüren Anadolu Kartalı’nda kaptan Ali Çamdalı ve yeni transfer Alper Uludağ TRTSpor’a açıklamalarda bulundu. Yeni transfer Alper Uludağ Konyaspor’a geldiği için ne kadar mutlu olduğunu ifade ederken, Ali Çamdalı ise sezonun hedeflerini anlattı. İşte Alper ve Ali Çamdalı’nın açıklamaları:

ALİ ÇAMDALI: BAŞARIYA İHTİYACIMIZ VAR

Kamp çok iyi geçiyor. Sakin bir yerdeyiz. Bizden başka fazla takım yok kaldığımız otelde. İklim gayet uygun kamp için. Aşırı sıcak bir hava yok. Kamp dönemlerinde bunlar önemli. Farklı bir senaryoda zor oluyor hazırlık. Zaten Aykut hocanın idmanları ağır geçer. Sezonun fiziksel temelini burada alıyoruz çünkü. İyi çalışmak lazım. Bulunduğumuz yer de buna uygun.  Aykut hoca ile çalışmak gerçekten büyük bir şans. Benim kariyer olarak bu noktalara gelmemde Aykut Kocaman çok büyük bir faktör. Futbolda en önemli nokta çok çalışmaktan daha fazla doğru çalışmak. Aykut Kocaman ile doğru çalıştığımızı düşünüyorum. Aykut hoca ile futbol hayatınızın yanı sıra futbola bakış açınız değişiyor. Benim bakış açım değişti örneğin. Belki son yıllarımı oynuyorum aktif futbol olarak ancak bundan sonrası da var. Gelecekte bu bakış açısı değişimi benim yolumu çizecek. Aykut Kocaman’ın izinde gidebilirsem ne mutlu bana. Gelecekte ne olacağını bilemeyiz tabi. Belki Aykut Kocaman’ın ekibine dahil olurum. Böyle bir şey olursa benim için büyük bir gurur olur. Ancak şuan itibari ile ona saha içinde elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte eski Konyaspor’u yakalamak istiyoruz. Aslında bir anlamda buna mecburuz. Hem sportif açıdan hem de ekonomik açıdan. Kulübün başarıya ihtiyacı var. Tekrar yavaş yavaş geçtiğimiz dönemlerde yakaladığımız ivmeyi yakalamak istiyoruz.

GİTMESEYDİ RAHAT KONUŞABİLİRDİK

Geçmişte 2 kupa kazanmıştık. İnanılmaz güzel bir duyguydu. Takım olarak bunu başarmıştık. Yeniden neden olmasın. Bunun tekrarını yaşamak Konyaspor taraftarına da yakışacak bir duygu olur. Hedef olarak hem ligde hem kupada üst grupta yer almak istiyoruz. Umarım baştan itibaren bizi hedefe götürecek havayı yakalarız. 

Aykut Kocaman’ın dediği gibi. Şampiyonluğu konuşmak zor. Önümüzde 100 yıllık camialar var. 1.5 yıllık Aykut Kocamansız geçen dönem olmasaydı belki bu tür hedefler daha rahat konuşulabilirdi. Ancak şuan yeniden başlayan bir süreç var. Adım adım gitmek gerekiyor. Yeniden kupa, Avrupa gibi süreçlerden güçlenerek çıkarsak şampiyonluk gibi sert hedefler daha rahat konuşulabilir. 

ALPER ULUDAĞ: AYKUT HOCA İLE 

ÇALIŞMAK HERKESE NASİP OLMAZ 

Öncelikle hem kendim için hem de takım için hayırlı olsun. İlk günden itibaren çok iyi karşılandım. Buraya geldiğim için inanılmaz mutluyum. Büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Hazırlıklarımız iyi bir şekilde devam ediyor. Son derece mutluyum. İnşallah daha da üstüne koyup hedeflerime ulaşmak istiyorum.  Aykut Kocaman ismi tartışılmaz. Türkiye’nin en başarılı antrenörlerinden biri. Transferi ilk duyduğumda inanılmaz heyecanlanmıştım. Ne olursa olsun buraya gelmek istemiştim. Aykut hoca ile çalışmak herkese nasip olmaz. Bana böyle bir şans doğdu. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirip, kendimi geliştirmek ve başarılı olmak istiyorum. 

Biraz önce de söyledim, çok büyük bir camiaya geldim. Bu camia üst sıralara ve şampiyonluklara layık bir camia. Kaptan Ali Çamdalı ve hocamız Aykut Kocaman hedefler konusunda gerekenleri söyledi. Ben takım hedefleri ile ilgili bölümü büyüklerime bırakayım. Ben sadece en iyi şekilde Konyaspor’u temsil etmek için çalışacağımı söyleyebilirim. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim