Daha önceki yıllarda Konya’da Trabzonsporlu futbolseverleri en iyi şekilde ağırlayan ve yemek ikram eden Konyasporlular bu hareket karşısında şaşkına döndü ve büyük bir kırgınlık yaşadı. Öte, geçtiğimiz Cumartesi günü Trabzon’a giden Konyasporlulari Akçaabat’ta bir Trabzonsporlu taraftarı otobüse alarak stadyuma kadar götürdü. Yağmurda ıslanmaktan kurtulan bordo mavili taraftar bu güzel hareketi sosyal medyasında paylaşarak mutluluğunu ifade etti. Konyasporlu taraftarların bu güzel hareketler üzerine camlarını kırılması ve minik taraftarların buz gibi havada kırık camlı otobüslerle Konya’ya dönmesi büyük kırgınlık yarattı. Cam kırığı değil can kırıklığı sosyal medyada yapılan yorumlarda ifade edildi.

Atiker Konyaspor, Trabzonspor arasında oynanan lig maçının ardından deplasmanda takımlarını desteklemeye giden yeşil beyazlı taraftarların otobüslerinin camları taşlanarak kırıldı. Yaklaşık 900 kilometre boyunca soğuk havada kırık camla Konya'ya dönen taraftarların, Akçaabat ilçesinde otobüs bekleyen Trabzonspor taraftarı genci otobüse alıp, stada getirmesi büyük alkış topladı.

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında geçen Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Konyaspor'u desteklemek için Trabzon'a giden yaklaşık bin kadar yeşil beyazlı taraftarın maç sonunda içerisinde taraftarlar yokken 5 otobüsün camları taşlanarak kırıldı. Yeşil beyazlı taraftarlar 900 kilometre boyunca soğuk havada kırık camla Konya'ya geldi.

TRABZONSPOR TARAFTARINI OTOBÜSE ALDILAR

Taraftarlar maçın oynanacağı Şenol Güneş Spor Kompleksi'ne giderken Akçaabat ilçesinde stada gitmek için otobüs bekleyen bir Trabzonspor taraftarı genci otobüse aldı. Yol boyunca iki takım taraftarı arasında keyifli anlar yaşanırken, yeşil beyazlı taraftarların bu hareketi büyük alkış topladı.


SALDIRI KINANDI

Saldırı sonrası Atiker Konyaspor taraftar grupları otobüslere yapılan saldırıyı sosyal medya hesaplarından kınadı. Saldırı ile ilgili yapılan yorumlarda, "Bizi atalarımız sana taş atana sen ekmek at diyerek yetiştirdi. Bu Trazbonspor'a yakışmadı. Biz Trabzonspor taraftarı genç kardeşimizi otobüsle stadyuma getirirken sizin camlarımızı kırmanız hiç olmadı" gibi yorumlar yapıldı.

DHA/SPOR SERVİSİ