Konya Yenigün Gazetesi’ne konuşan deneyimli teknik adam henüz kendisine dolaylı ya da doğrudan bir teklif gelmediğini, ancak bir teklif gelmesi durumunda seve seve kabul edeceğini söyledi.

Olağanüstü Genel Kurul’un ardından yeni sezon hazırlıklarına başlayan Atiker Konyaspor’da gündem teknik direktör. Etik açıdan ilk olarak son teknik adam Sergen Yalçın ile masaya oturacak olan yönetimin asıl hedefinin Aykut Kocaman olduğu iddia edilmişti. Ancak bu ihtimalin zor olması nedeniyle farklı isimler gündeme gelmeye devam ediyor. Anadolu Kartalı’nın gündemindeki en güçlü isimlerden biri Rıza Çalımbay. 

TEKLİF YOK

Son olarak Trabzonspor’u çalıştıran deneyimli teknik adam, Konya Yenigün Gazetesi Spor Müdürü Yunus Altınbeyaz’a konuştu. Kendisine henüz dolaylı ya da doğrudan bir teklif gelmediğini belirten Rıza Çalımbay, “Herhangi bir teklif söz konusu değil. Biz sadece 3. şahıslardan Konyaspor’un bizimle ilgilendiğini duyuyoruz. Onun haricinde resmi bir temas yok” ifadelerini kullandı.

SEVE SEVE GELİRİM

Atiker Konyaspor’dan teklif gelmesi durumunda seve seve kabul edeceğini belirten Çalımbay, “Konyaspor çalışılabilecek en iyi yerlerden biri. Teklif gelirse seve seve kabul ederim. Bu sezon da pek çok kez Konyaspor ile karşılaştık. Bu maçlarda yakından görme fırsatım oldu. Tesisi, stadyumu, taraftarı ile, çok iyi bir seviyede” dedi.

ETO’O TANIDIĞIM EN İYİ PROFESYONELLERDEN BİRİ

Antalyaspor’da çalıştıkları dönemde Eto’o ile sorun yaşadıkları iddialarına karşı çıkan Rıza Çalımbay, “Eto’o benim tandığım en iyi profesyonellerden biri. Biz kötü bir noktada aldığımız Antalyaspor’u onunla birlikte 5. sıraya kadar yükselttik. Kesinlikle aramızda bir sorun olmadı. Hatta tersine çok sıcak bir ilişkimiz var” diye konuştu.

KONYASPOR’UN İYİ BİR KADROSU VAR

Konyaspor’un geçen sezon büyük şanssızlıklar yaşadığını da ifade eden Çalımbay, “Ciddi bir kadro sirkülasyonu yaşandı. Fakat sonradan gelen oyuncular kadro seviyesini yukarı taşıdı. Çok kaliteli bir kadroya sahip Konyaspor. Sadece yeni bir havaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim