Beşiktaş maçı hakkında konuşan Çalımbay, bu karşılaşmada üstün olan tarafın kendilerinin olduğunu ifade etti. ‘Ezilmedik, büzülmedik’ diyen Çalımbay, “Beşiktaş maçı çok enteresan geçti. Maça iyi başladık. Beşiktaş 10 kalınca bunu da iyi değerlendirdik. Ama netice olarak değerlendiremedik. Pozisyonlarımız oldu, iyi de pozisyonlarımız vardı ama bunlardan faydalanamadık. Maçın ikinci yarısında kazandığımız penaltıyı ve son vuruşları yine değerlendiremedik. Penaltıyı atmış olsak ya da yakaladığımız pozisyonları atabilsek çok farklı kazanabileceğimiz bir maç olacaktı. Biz bu pozisyonlara üzülürken, bir an gol yedik. Hem de iki gol yedik ve bunun şaşkınlığını yaşadık. Sezon başından bu yana bu sıkıntımız var zaten. İkinci golü yedikten sonra da her türlü riske girdik. Defanstan bir oyuncu çıkarıp forvete yakın oynayan bir arkadaşımızı oyuna aldık. Bunun neticesinde maçı 2-2 bitirdik.

EZİLMEDİK BÜZÜLMEDİK

Ama maçın hakkı bu değildi. Bu maçın hakkı galibiyetti. Biz hak etmiştik. Hem Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasından dolayı hem bizim yakaladığımız pozisyonlar olsun… Hele hele Gökhan Gönül’ün çizgiden çıkardığı pozisyon, sıradan bir pozisyon değil. Çok zor bir top çıkardı. Bunları atamayınca beraberliğe razı oluyorsunuz tabi. Biz sadece Beşiktaş maçı değil, hiçbir maçta ezilmedik büzülmedik. Onun için burada da galibiyet için oynadık.

ÜSTÜN OLAN TARAF BİZDİK

Bazı oyuncularımızın olmaması bizi etkiledi. Örneğin Jahovic yoktu. O olsa daha farklı olabilirdi. Jahovic Göztepe maçında olsa o maçta farklı olabilirdi. Son maçımızda Marko Jevtovic’in sakatlanması ve 11’den çıkarmamızda bizim için biz dezavantaj oldu. Ama ben takımımdan memnunum. Tabi zaman zaman hatalarımız oldu. Bu maçta da oldu. Genel olarak bakıldığında üstün taraf bizdik” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim