Süper Lig'in lideri Sivasspor'un başarılı teknik direktöru Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde ayrıldığı takımlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
NASRI'Yİ ALMAYIN DEDİM!

Kariyerindeki bütün takımlarda başarılı olduğunu belirten Rıza Çalımbay, “Kasımpaşa'da çok iyi sezon geçirdik. Sonra küçülmeye gittiler. 3 yıl anlaştık. İkinci yıl şampiyonluğa oynayacağız diye anlaştık. Bu takım düşsün havasıyla girdiler. O zaman ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Teklifle geliyorlar. Ayrılalım diyorlar, tamam diyoruz. Ondan sonra parayı ödemiyorlar. Çeşitli mazeret üretiyorlar. Antalyaspor 2 puandayken o takımı aldım. Söz verdim, geliyorum dedim. O takımı 5. yaptım. Ondan sonra öbür sene Nasri'yi aldılar. Almayın, denge bozulacak dedim. Takım karmakarışık oldu. Ondan sonra ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Ben hiçbir yerden hayatta ayrılmak istemedim yani” dedi.
TÜRKİYE'DE ANTRENÖRLÜKTE LOBİ İŞLERİ FAZLA
Türk futbolundaki antrenörlük yapısına da değinen Çalımbay, “Türkiye'de antrenörlük işinde lobi işleri fazla. Hak eden insanların hak ettiği yere geldiğine inanmıyorum. Ben işimi seviyorum. Hiç kimseyle de sıkıntım yok. Gittiğim yerde görevimi yapıyorum. Ayrılırken her zaman bembeyaz bir sayfa bırakırız. Hakkımda biri bir şey söylüyorsa yalan söylüyordur” ifadelerini kullandı.
KONYASPOR'DAN NEDEN AYRILDIĞIMI ANLAMADIM
Konyaspor’dan ayrılık sürecini anlatan Çalımbay, “Ayrıldığım yerlerde hep yanlışlar yapıldı. Futbolun içinde kötü insanlar da var. Mesela Konyaspor'dan neden ayrıldığımı anlamadım. Başarısız değildik. Bana şehir uyuşmazlığı dediler. Şehir uyuşmazlığı nedir? Ben belediye başkanı mıyım” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim