Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde başlayan ve 5 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Devlet Eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Adalet Komisyon Başkanı Eyüp Mergen ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz müsabakaları izledi.

BAŞARILARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Tekvando camiasına hitaben bir konuşma yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’nin dört bir yanından 1600 sporcunun böylesine bir şampiyonada mücadele etmesini fevkalade olarak nitelendirerek, "Tüm sporculara başarılar diliyorum. Türk tekvandosunun başarılarını yakından takip ediyorum. Bugün burada büyük başarılar kazanan bir camiayla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Millet olarak bugüne kadar dünyada medeniyet yarışında hep önde olduk. Başka milletler bir Mevlana,  bir Fatih, bir Atatürk çıkaramadılar. Bugün ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde medeniyet yarışında örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN’E KUTLAMA

Kendisinin de bir dönem tekvando yaptığını hatırlatan Malkoç, “Trabzon’da lise yıllarında ben de tekvando yapmıştım. Ama ne yazık ki devam edemedim. İçimde uhde kalmıştı. Şimdi sizin başarılarınızla övünüyorum. Bu salon Şeb-i Aruz törenlerinin yapıldığı salon. Mevlana'nın duyduğu aşkla heyecanla imanla bu sporu yapıyorsunuz. 450 bine ulaşan lisanslı sporcu sayısı arttıkça ahlaklı, vatana millete bağlı gençlerin sayısı artıyor. Sizleri yetiştirenleri ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin’i kutluyorum” diye konuştu.

PLAKETLERİ METİN ŞAHİN VERDİ

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ise, şampiyonayı ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer protokol üyelerine teşekkür etti. Şahin, tekvando camiasına yönelik yaptığı konuşma nedeniyle Malkoç’a şükranlarını sundu. Metin Şahin, konuşmaların ardından ziyaretçilere günün anısına plaket takdim etti. 

SPOR SERVİSİ