Basketbol 1. Lig temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol baş antrenörü Aziz Bekir, geride bıraktıkları sezona dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zor bir ligde güç şartlarda mücadele ettiklerini belirterek ligde kalmayı 6 hafta kala garantilediklerini ve iyi bir iş çıkarttıklarını belirten Bekir, Play-Off oynayamayacak olmanın ise kendilerini üzdüğünü söyledi

Bu sezon Basketbol 1. Lig'de başarılı işlere imza atan ve 2014-15 sezonunu 11. sırada tamamlayarak ligi noktalayan Torku Konyaspor Basketbol'da koç Aziz Bekir, sezon değerlendirmesinde bulundu. Sezonu memnun ama biraz buruk noktaladıklarını ifade eden Aziz Bekir, "Ligdeki tüm rakipleri göz önünde bulundurduğumuzda bu sezon ana hedefimiz olan ligde kalmayı başardık. İyi iş çıkarttık. Böyle zorlu bir ligde normal sezonun bitimine 6 hafta kala ligde kalmayı garantilemiş olmamız ile birlikte play-off hesaplarının içinde oluşumuz herkesi mutlu etti.

 Elbette Konya'ya play-off heyecanını taşımayı çok istedik, sınıra kadar da geldik ama bunu başaramadık. Elimizde olmayan sebepler bizi olumsuz etkiledi. Aldığımız yaraları çabuk sarmış olsak da tüm sezon boyunca tam kadro hiç mücadele edemedik. Burak Selen gibi Türk rotasyonunda önemli bir oyuncudan sadece ligin son haftalarında faydalanabildik. Troy De Vries'ın sakatlığı, Joshua Mayo'nun yaşadığı sorun ve son olarak da Sean Williams'ın takımdan ayrılışı tüm sezon boyunca farklı şartlarda mücadele etmemize neden oldu. Tüm bunlara rağmen biz kendimizden memnunuz. Çevremizden de çok olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

SPOR SERVİSİ

 

TAM KADRO MÜCADELE EDEMEDİK

Bu sezon pek çok talihsizlik yaşadıklarını ve kadro yapısını sürekli değiştirmek zorunda kalmalarının en büyük zorluklardan birisi olduğuna dikkat çeken Bekir, sezon içerisinde 3 kez takım kurduklarını hatırlattı. Aynı kadroda istikrara sağlayamadıklarını belirten başarılı koç,  "Hakim Warrick ve Ernest Bremer transferleri önemliydi. Yaşadığımız sorunlar içinde özellikle Mayo gittikten sonra iyi bir oyun kurucu almak için çok çaba sarf ettik ama bunu başaramadık. Bremer takımı oynatan ve iyi organizasyon yapabilen bir guard ancak skor yönü Mayo kadar yüksek değil. Bu nedenle Warrick'in hücumda bize verdiği katkı önemliydi. Biz Mayo'nun yokluğunu iki oyuncu transfer ederek giderebildik. Açıkça söylemem gerekirse sezon başında mücadele ettiğimiz takım ile çok daha sert ve iyi basketbol oynuyorduk. Şanssızlıklar peşimizi bıraksaydı şu an çok başka şeyler konuşuyor olurduk" değerlendirmesinde bulundu.

 

SEZONUN EN ANLAMLI MAÇIYDI

Sezonun en unutulmaz maçının ilk yarıda oynadıkları Royal Halı Gaziantep maçı olduğunu belirten Aziz Bekir, "İlk yarıda Troy'un yokluğunda üst üste aldığımız 5 yenilgi ile sarsılmıştık. Ayağa kalkmamız gerekiyordu ve evimizde oynadığımız Royal Halı Gaziantep maçında üzerimizdeki baskı büyüktü. Bana göre kazandığımız bu maç bu sezon aldığımız 12 galibiyetin içinde en değerlisiydi. Tekrar öz güvenimizi kazandık" diye konuştu.   

KONYA'DA MUTLUYUM

Gelecek sezon ile ilgili olarak yönetim ile ön görüşme yaptıklarını ve bu görüşmenin olumlu geçtiğini de dile getiren Aziz Bekir, "Detaylar kaldı. Ben Konya'da mutluyum ve yönetim de gelecek sezon için benimle devam etmek istiyor. Tekrar anlaşabileceğimize inanıyorum" diyerek gelecek sezonda da takımın başındaki isim olacağının sinyallerini veren Bekir, Konyaspor taraftarına da bir parantez açarak şöyle devam etti;

"Dolu salonda basketbol oynamanın keyfini yaşadıklarına da değinen Bekir, "Tüm sezon seyircimizin verdiği destek çok önemliydi. Dolu salonda basketbol oynamanın keyfini yaşattılar bize. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz güzel ve heyecanlı maçlar oynayarak onlara galibiyetler hediye ettik onlar da bizi yalnız bırakmadı. Mütevazı bütçemiz ile play-off oynama hedefinin gerçekleşebileceğini kanıtlamak, seyircimize de bu heyecanı yaşatmak isterdik. Bu nedenle sezonu biraz buruk noktaladık."

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim