“Konya bizim için kutsal bir şehir. Konya bizim için özel bir şehir. Ancak umarım Konya'da yaşayan insanlar da böyle düşünüyor. Bizler Konya için böyle düşünüyorsak, Konya'da yaşayan insanlar da Konya'ya yakışır şekilde davransınlar” diyen Burak Yılmaz’a Konyasporlu taraftarlar sert tepki gösterdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Nalçacılılar Taraftarlar Derneği’nin açıklamasında, “Evet sonunda bu da oldu. Gündeme attığı gollerden çok yaşadığı sansasyonlarla gelen Burak Yılmaz, Konyalılara ahlaki değerler üzerinden icazet de verdi.

Antalyaspor takımında futbola başlayan ve adı Beşiktaş ile anıldığı dönemde kamptan kaçarak, süper lige yükselme mücadelesinde takım arkadaşlarını yalnız bırakan Burak Yılmaz, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da oynadığı dönemlerde de sürekli ahlaki çöküntüleriyle gündeme geldi.

Hemen hemen her maç takımına menfaat sağlamak için, saha içinde yaptığı gayri ahlaki davranışları bir yana,

-Milli Takım’da yaşadığı prim polemiği ve kampı terk etmesi,
-Alkollü halde araç kullandığı iddia edilirken yaşadığı trafik kazası,
-Babası yaşındaki otobüs şoförüne yapmış olduğu saldırı gibi her sporcuda olması gereken!!! özellikleri de bünyesinde barındırması, kendine futbol sahası dışında da nasıl iyi baktığının apaçık göstergesi aslında.

Bak Burak kardeşim; pirimiz Mevlana’nın bir sözü vardır; “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.” Sen bu ülkede bu tür eleştirileri en son yapabilecek kişisin. Yani kardeşim, herkes konuşsun sen sus lütfen. Futbolunun son 15 senesinde dönem dönem sportif performansında artışlar yaşadın belki ama SPORCU AHLAKI konusunda genelde sınıfta kaldın. Senden yaşça büyük abilerin olarak sana tavsiyemiz, 2.5 milyon Konya halkını karşına alacak açıklamalar yapmadan önce, kendini özellikle karakter ve kişilik anlamında nasıl geliştirirsin onların planını yap. Bununla ilgili tıbbi yardımlar da alabilirsin eğer istersen.

Unutma, çok büyük sporcu olabilirsin belki ama KRAL olmak öyle kolay değil sevgili kardeşim.

Hadi sağlıcakla kal…” ifadelerine yer verildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim