Haber: Hasan Yıldırım

Hırvatistan'da düzenlenen Tour Of Croatia'da dünyaca ünlü sporcular arasında podyum kapma mücadelesi veren Torku Şekersporlu bisikletçilerden Ahmet Örken, geride kalan 3 etapta gösterdiği performansla göz doldurdu. Başarılı bisikletçi en son koşulan 3.etap yarışlarında 4'üncü olarak 3'üncülüğü son anda kaçırdı. Örken, yarış sonunda yaptığı açıklamada daha da hırlandığını ifade ederek buradan başarılı bir sonuçla döneceğini ifade etti.

'AKTİF BİR YARIŞ OLDU'

Torku Şekerspor'un başarılı bisikletçilerinden Ahmet Örken, gelinen şu süreçte ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Yarışın ilk günü aktif olarak yarıştık. Uzun bir etaptı ve takım arkadaşım Ahmet Akdilek yarışın başlarında oluşan kaçış gurubuna katıldı. Ön tarafta yaklaşık 210 km mücadele etti. Ama ana grup onları son 15km'de yakaladı. Daha sonrasında oluşan kritik atağa bende katıldım. Öndeki gurubun sonuca gitmesi yüksek bir ihtimaldi. Şansımızı denedik ama olmadı. Zaten hedeflediğimiz de bu şekilde olabildiğince aktif bir yarış koşmaktı" diye konuştu.

'İHTİYACIMIZ OLAN TEK ŞEY DUA'

Ahmet Örken; "Genel olarak şuan her şey hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor. Ayrıca 3.etapta 4'üncü olduktan sonra binlerce destek mesajları aldım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Şuan ihtiyacımız olan sevenlerimizin duaları" dedi.

KÜRSÜNÜN SİNYALLERİNİ VERDİ

Tour Of Croatia yarışlarında birbirinden başarılı sporcularla birlikte podyum kapma mücadelesi veren Torku Şekersporlu Ahmet Örken, şu ana kadar çizdiği grafik ile bu başarıya ulaşabileceğinin sinyallerini verdi. Konyalı sporcu, 3.etabı geride kalan Hırvatistan turunda şu ana kadar sadece İtalyan sporcularda zorluk yaşadı. Hatırlandığı üzere 3.etap yarışlarında İtalyan bisikletçiler Nicola Ruffoni 1'inci, Giacomo Nizzolo 2'inci ve Riccardo Minali 3'üncü olurken, Ahmet Örken bu isimlerin kıl payı arkasında kalarak 4'üncü olmuştu. 

Editör: TE Bilişim