Torku Konyaspor'dan henüz bir transfer haberi gelmezken Kartal'a imza atması beklenen eski kalecisi Pawelek ve daha önce yaşil-beyazlılarla prensipte anlaştığı duyurulan Ousmane Viera Çaykur Rizespor ile resmi sözleşme imzaladı.

Torku Konyaspor'da transfer şoku yaşanıyor. Daha önce anlaştığı Osmane Viera ve eski kalecisi Pawelek Çaykur Rizespor'a imza attı. Rize Kartal'ın istediği iki oyuncuya da aynı gün imza attırarak adeta göcde gösterisi yaptı. Bu yıl Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Çaykur Rizespor'da transfer çalışmaları sürüyor. Yapılan transfer çalışmaları sonrasında bugün Fildişi Sahilli oyuncu Viera ve Polanyalı kaleci Pawelek kendilerini yeşil-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attılar. Transfer çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Çaykur Rizespor transfer komitesi başkanı Koray Deniz, “Bu gün Fildişi Sahilli futbolcu Ousmane Viera ile üç yıllık sözleşme imzaladık. 1986 doğumlu, stoper mevkinde oynayan oyuncu geçtiğimiz sezon Romanya’nın Panduri Targa takımında forma giydi. Bir diğer transferimiz ise Türk futbolunun yakından tanıdığı bir kaleci. Daha önce Türkiye’de forma giyen 1981 Polonya doğumlu file bekçisi Mariusz Pavalek ile anlaştık. Geçtiğimiz sezon Polonia Varşova takımında mücadele eden kaleci ile de 2 yıllık sözleşme imzaladık. Bu transferler camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.  Yeni sezon hazırlıkları için yarın top başı yapacak Torku Konyaspor'da henüz dış transferde henüz imza atılmadı. Birçok  oyuncu ile görüşen yeşil-beyazlı ekip top başı yapmadan önce 3-4 oyuncuya imza attırmayı planlıyor Dış transferde henüz imza attıramayan Torku Konyaspor yarından itibaren yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Kartal bir sürpriz yapıp bugün ve yarın imza attırmadığı takdirde kampa transfersiz başlayacak.
KAMP YARIN BAŞLIYOR
Bu sezon Süper Lig'te mücadele edecek olan Torku Konyaspor yeni sezon hazırlıklarına yarın başlıyor. Tatlıcak tesislerinde toplanacak olan yeşil-beyazlılar akşam yapacağı antrenmanla sezonun startını verecek. 9 Temmuz'a kadar çalışmalarını Konya'da devam ettirecek olan Kartal Ramazan'ın ilk 3 gününü izinli geçirecek. Torku Konyaspor 12 Temmuz Cuma günü tekrar toplanarak Bolu'da kampa başlayacak. Bolu'daki kamp 22 Temmuz'a kadar devam edecek. Torku Konyaspor 2 günlük iznin ardından yurdışı kampı için Slovenya'ya hareket edecek. Yeşil-beyazlı ekip yurtdışı kampında 4 hazırlık maçı yapacak. Ramazan sonunda yurdışı kampını noktalayacak olan Kartal tekrar iki günlük bir iznin ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupasına katılacak.
Öte yandan yerli oyuncu transferinde ince eleyip sık dokuyan Kartal'da teknik direktör 2. İstanbul seferine çıktı. Önceki gün İstanbul'a uçan Uğur hoca yarın tekrar Konya'ya dönecek. Görüşme halinde oldukları yerli oyuncularla son pürüzleri halletmek için İstanbul'a giden teknik direktör Uğur Tüteneker “Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Bütün çabamız Konyaspor için. Hata yapmak istemiyoruz. En kısa zamanda bize en yararlı olacak yerli oyuncuları kadromuza katacağız” ifadelerini kullandı. Uğur Tütüneker'in Galatasaray ile Mehmet Battal ve Ceyhun Gülselam transferi için son kez masaya oturacağı iddia edildi.
SPOR SERVİSİ
 

Editör: TE Bilişim