TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 14. Haftasında evinde Gaziantep FK ile berabere kalarak kazanamama serisini 7 maça çıkardı. Özellikle gol bölgesinde sorun yaşayan Anadolu Kartalı kadrosuna takviye yapabilmek için bir an önce devre arasına ulaşmak istiyor. Ancak Yeşil Beyazlılar’ı son 3 maçta çok güçlü rakipler bekliyor. Bu hafta deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Konyaspor’un son 2 haftadaki rakipleri ise Trabzonspor ve Alanyaspor.

GAZİANTEP MAÇINDA KAYIP 2 PUAN

Kriz önlenemeyecek noktaya gelmeden önce devre arasına ulaşmak isteyen Konyaspor’da en büyük umut Gaziantep maçıydı. Bu maçı kazanarak kara bulutları dağıtmak isteyen Anadolu Kartalı son 3 maçta da en az hasarlar devreyi tamamlamayı planlıyordu. Ancak planlanan olmadı ve Konyaspor Gaziantep maçında 2 puan kaybetti. Pek çok pozisyon yakalamasına rağmen bir türlü istediği golü bulamayan Yeşil Beyazlılar en önemli avantajını da yitirmiş oldu

ÇOK ZORLU MAÇLAR

Konyaspor’u bundan sonraki bölümde kritik maçlar bekliyor. Bu hafta ligin en güçlü kadrolarından birine sahip olan Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşırken, gelecek hafta ise evinde sezonun flaş takımlarından Trabzonspor ile mücadele edecek. Konyaspor, ilk yarının son haftasında ise bu sezon aldığı sonuçlarla dikkat çeken Alanyaspor’a konuk olacak.

BAŞAKŞEHİR TAKILSA DA FORMU YÜKSEK

Geçen sezon şampiyonluğu son bölümde kaptıran Medipol Başakşehir teknik direktör değişikliğinin ardından sezona kötü bir başlangıç yapmış ve ilk 2 maçta mağlup olmuştu. Daha sonra çıkışa geçen İstanbul temsilcisi 12 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor. 12 maçta 7 galibiyet alan Başakşehir, 5 beraberlik ile 26 puanda bulunuyor.

Başakşehir son olarak deplasmanda Denizlispor ile 1-1 berabere kaldı.

TRABZONSPOR VİTES YÜKSELTİYOR

Konyaspor’un Başakşehir maçından sonra evinde ağırlayacağı takım ise Trabzonspor. Sezona 3 beraberlik 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile ortalama bir başlangıç yapan Bordo-Mavililer daha sonra vites yükseltti. Son oynadığı 9 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi şampiyonluk yarışında iddialı konuma geldi.

ALANYA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Konyaspor’un ilk yarının son maçında karşılaşacağı Alanyaspor sezona sürpriz bir başlangıç yapmış ve ilk 4 maçını kazanmıştı. Daha sonra düşüşe geçen Alanyaspor son 4 maçta 3 mağlubiyet alsa da hala ligin zorlu takımlarından birisi. 22 puanda bulunan Akdeniz temsilcisi Konyaspor’un kalan rakipleri arasında puan ya da puanlar almaya en yakın olduğu rakibi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim