Türkiye Futbol Federayonu tarafınan Bölgesel Amatör Ligi ve Konya Amatör Ligleri’nin kararları verildi. Korona virüs nedeniyle 19 Mart’ta ertelenen liglerin kararı sonuca bağlandı. Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimiz Akşehirspor, Konya Ereğlispor ve Sarayönü Belediyespor gelecek sezondan itibaren yine Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek. Akiehirspor liglerin tescil edilmesiyle birlikte ligi 5. Sırada tamamlarken, Konya Ereğlispor 10. ve Saraönü Belediyespor ise ligi 14. sırada tamamladı. Ligde son sırada yer alan Sarayönü Belediyespor alınan bu kararla oldukça rahatladı. TFF Amatör İşler Kurulu tarafından alınan kararlar şöyle: “1-) Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda Süper Grupta matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyen Gölyazı Belediyespor ile baraj maçı oynamayı garantileyen Ç.Çumra Belediyespor takımlarının durumları TFF Bölgesel Amatör Lig’le ilgili alınacak kararlar sonrasında oluşacak yeni lig formatına göre belirlenecektir. 2-) Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda, yarım kalan Süper Grup’tan 1.Amatör Küme’ye düşmenin kaldırılmasına ve mevcut 12 olan takım sayısının korunmasına karar verilmiştir. 3-) Konya Amatör Küme 2019-2020 Futbol Sezonu’nda, Süper Gruba; 1. Amatör Küme, A ve B grup birincileri; Selçuk Üniversitespor ile Anadolu Kartalspor yükselmişlerdi. Yine Süper Gruba yükselmek için Play-Off’lara katılma hakkı kazanan grup ikinci ve üçüncülerin çapraz eşleşme, yarı final maçlarının galipleri; Bozkır Gençlerbirliği ve Ömeranlıspor ile yarı final maçlarının mağlupları; Ereğli Anadoluspor ve Huğluspor’un Süper Gruba alınmasına karar verilmiştir. 4-) Buna göre; Konya Amatör Küme 2020-2021 Futbol Sezonu’nda mevcut 12 takım ile Süper Gruba yükselen 2 takım ve Süper Gruba alınan 4 takımla oluşacak Süper Grubun toplam 18 takımla, 9’arlı 2 grup halinde oynatılmasına karar verilmiştir. 5-) Konya Amatör Küme 2020-2021 Futbol Sezonu’nda, yarım kalan ve daha önce TFF Amatör İşler Kurulu’nun iptal ettiği 2. amatör liglerinin, 1. amatör ligleri ile birleştirilmesine karar verildi. Buna göre oluşturulacak 1.kümeye; mevcut 1.kümedeki 13 takımla ve sadece yarım kalan sezonda 2.kümeye katılan 23 takım katılabilecektir. Eski veya yeni tescil olan kulüpler ile bu ligden küme düşen takımlarla 2021-2022 sezonunda 2. amatör ligleri yeniden oluşturulacaktır. 6-) Konya Amatör Küme 2020-2021 Futbol Sezonu’nda; Süper Grup ve 1.Amatör Küme’lerde grupların oluşturulması, şampiyon, Play-Off, küme düşme vb. durumlar ile alt liglerle ilgili tüm gelişmeler; TFF Amatör İşler Kurulu’nun kararları ve yönetmenlikler doğrultusunda; ASKF Başkanlığı, Futbol İl Temsilciliği ve Tertip Komitelerinin yetkileri dahilinde sezon başında belirlenecektir.

AKŞEHİRSPOR LİGİ İYİ YERDE BİTİRDİ

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Akşehirspor, bu sezon sergilediği performansla ligi iyi bir yerde bitirdi. Pandemi öncesi 22 maça çıkan kırmızı-beyazlı takım 9 galibiyet 10 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 37 puan topladı. Rakip fileler 31 gol bırakan Akşehirspor kalesinde ise 16 gole engel olmadı. İyi bir performans sergileyen Konya temsilcisi rakiplerine kolay kolay diz çökmedi.

KONYA EREĞLİSPOR LİGİ 10. SIRADA TAMAMLADI

Bölgesel Amatör Ligi’nde Akşehirspor’la birlikte ligin en çok berabere kalan takımı ola Konya Ereğli Belediyespor, bu sezon tam 10 bereberlik aldı. 22 karşılaşma sonunda 19 puan toplayan Ereğlispor, 3 galibiyet alırken 9 kez de rakiplerine mağlup oldu. Gol yollarında etkili olamayan Konya Ereğlispor, söz konusu karşılaşmalarda 17 gol attı. Kalesinde ise 2 gol gördü.

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR RAHATLADI

Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan beri bir alt lige hiç düşmeyen Sarayönü Belediyespor bu sezon bir ilki yaşayabilirdi ancak pandemi nedeniyle liglerin tescillenmesi en çok da Yeşil-Siyahlıların işine yaradı. Ligde bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Sarayönü Belediyespor 22 karşılaşma sonunda 17 puanla son sırada yer alıyordu. Son haftalarda toparlanan Sarayönü ekibi 13. sırada yer alan Kepez Belediyespor’la puanını eşitleyerek kalan haftalar için umudunu sürdürmüştü. 22 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik ve 13 yenilgi alan Sarayönü Belediyespor, rakip filelere 15 gol bırakırken kalesinde ise 39 gole engel olamamıştı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim