Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk senesinde ligi 4.sırada bitiren ve önemli bir başarı elden eden temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, Play – Off çeyrek finalinde Bandırma Kırmızı’yı elemiş ve yarı finalde Afyon Belediyesi’nin rakibi olmuştu. Mavi beyazlılar, evinde konuk ettiği Afyon’a 74-85 mağlup oldu ve seride durum 3-1’e geldi. Bu sonuçlar ile Selçuklu Belediyesi elendi ve  Süper Lig’e lige çıkma şansını yeni sezona bıraktı. İlk sezonun önemli başarılar elde eden Selçuklu Belediyespor’a Konya halkının gereken desteği vermemesi ise dikkat çekti.

SELÇUKLU İLK YARIDA ETKİLİ OLAMADI

Temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, Afyon Belediyespor ile oynadığı Play – Off yarı final 4.maçına kötü başladı. Hücumda istediği oyunu ortaya koyamayan mavi beyazlılar, sık sık oyuncu değişikliğine gitmesine rağmen rakibinin sayılarına karşılık vermekte zorlandı. Karşılaşmanın ilk bölümünde Afyon Belediyesi 3’lük atışlarla etkili oldu. Maçın ilk bölümü 24-21 konuk takımın üstünlüğü ile geçildi. İkinci 10 dakikalık bölümde mavi beyazlı temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, yine hücumda etkisiz bir oyun ortaya koydu. Serbest atışlardan da verim alamayan Konya ekibi, farkın açılmasına engel olamadı. Selçuklu Belediyespor ile Afyon Belediyesi arasındaki mücadelenin ilk yarısı 42-35 misafir takımın üstünlüğü ile bitti.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Selçuklu Belediyespor, Afyon Belediyesi ile oynadığı Play – Off maçının üçüncü periyoduna daha diri başlamasına rağmen rakibinin sayılarına engel olamadı. Hücumda ilk yarıya göre daha etkili olan mavi beyazlılar, savunmada zaaflar verdi. Karşılaşmanın üçüncü bölümü 51-62 Afyon Belediyesi’nin üstünlüğü ile bitti. Maçın son bölümünde maçtan iyice kopan Selçuklu Belediyespor farkın açılmasına engel olamadı. Rakibine üçlüklerine karşılık veremeyen mavi beyazlı temsilcimiz mücadeleyi 74-85 yenildi.

AFYON FİNALE YÜKSELDİ

Selçuklu Belediyespor’un Afyon Belediyespor’a yenilmesi ile birlikte Play – Off yarı finalinde durum 3-1’e geldi ve mavi beyazlı temsilcimiz elendi. Çeyrek final serisinde Bandırma Kırmızı’yı geçen Selçuklu, Afyon’u ilk maçta deplasmanda mağlup etmesine rağmen evinde iki maçı da yenilerek finale çıkma şansını yitirdi. Afyon ekibi toplamda 3 galibiyete ulaşarak Play – Off’ta finale yükseldi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim