Ligin 2. yarısında henüz galibiyet ile tanışamayan Torku Konyaspor Basketbol, bugün iç sahada İstanbul BŞB'yi ağırlıyor. Saat 16:00'da başlayacak olan bu karşılaşmaya Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Temsilcimizde tek hedef 4 maçlık galibiyet hasretine son verip, ateş hattına daha fazla yaklaşmamak

 

Türkiye Kupası'nda final karşılaşmalarının oynanması ile lige verilen 1 haftalık aranın ardından Temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol, tekrar sahaya çıkıyor. İç sahada İstanbul BŞB'yi konuk edecek olan temsilcimiz, ikinci yarıdaki ilk galibiyetini bu maçta almayı hedefliyor. Bugün saat 16:00'da Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu'nda başlayacak olan bu zorlu karşılaşmada temsilcimizde tek hedef galibiyet. İkinci yarıda istediğini skorları bir türlü alamayan Potanın Kartalı, kendi taraftarı önünde galibiyete uzanarak, 4 maçlık galibiyet özlemine son vermek istiyor.

SIRALAMADA BİRBİRİNE YAKIN İKİ TAKIMIN KARŞILAŞMASI

İyi bir ilk yarının ardından devre arasında bir çok şansızlıklar ile karşı karşıya kalan ve ligin ikinci yarısında henüz galibiyet ile tanışamayan Torku Koynaspor Basketbol, şansızlığını geri döndürmeye çıkıyor. Evinde İtanbul Büyükşehir Belediyesi'ni konuk edecek olan temsilcimi, kazarak ikinci yarıdaki ilk galibiyet ile kötü günleri geride bırakmak isterken, diğer taraftan da lig sıralamasından 2 basamak üzerinde yer alan İsntanbul temsilcisini evine eli boş göndermek niyetinde.

Kazanabileceği bir karşılaşmaya çıkacak olan Potanın Kartalı, bu kritik virajdan istediği skoru olarak ayrılmak ve ilerleyen haftalarda ligin alt sıralarında yaşanan ligde kalma savaşından biraz da olsa uzak kalmak istiyor.

SPOR SERVİSİ

 

 

İlk karşılaşmada

İstanbul temsilcisi

uzatmaya güldü

Sezona fırtına gibi başlayan ve üst üste çıktığı 2 karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan Torku Konyaspor, sezonun ilk yarısında İstanbul BŞB'ye şansız bir şekilde mağlup olmuştu. Zorlu karşılaşmada kötü bir oyun ortaya koymasına rağmen, karşılaşmayı uzatma bölümüne taşında temsilcimiz, kazanmaya yaklaşmasına rağmen, sahadan 91-88'lik mağlubiyet ile sahadan ayrılmıştı.

SPOR SERVİSİ

 

 

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda oynanacak bu kritik karşılaşmayı Recep Ankaralı, Özlem Yalman, Fatih Arslanoğlu hakem üçlüsü yönetecek.

 

TORKU KONYASPOR BASKETBOL

Puan cetvelinde 7 galibiyet, 12 mağlubiyet ile averajla on ikinci sırada bulunun temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol, 9 galibiyet, 10 yenilgi ile averajla onuncu sırada yer alıyor İstanbul BŞB'yi konuk ediyor.  Geride bıraktığımız 19 hafta sonunda 13 maçta forma giyen Troy De Vries, 18.7 sayı ortalaması ile Torku Konyaspor Basketbol'un sayı lideri olurken, Sean Williams, 19 maç sonunda 7.21 ribaund ve 1.94 blok ortalamaları tutturdu ve pota altındaki en etkili isim olarak dikkat çekti.

Ortalama 76.8 sayı üreten Yeşil-Beyazlılar, potasında ortalama 81.68 sayı gördü. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 40.6, boyalı alandan yüzde 52.8, serbest atışlarda ise yüzde 74.4 isabet oranları yakalayan Torku Konyaspor Basketbol, ortalama 29.8 ribaund, 16.1 asist, 2.63 blok, 5.21 top çalma istatistiklerine ulaştı.

İSTANBUL BŞB

İstanbul BŞB 19 maç sonunda potasında ortalama 76.36 sayıya izin verirken, ortalama 71.3 sayı üretti. Yüzde 47.6 boyalı alan, yüzde 31.8 üç sayı çizgisinin gerisinden, yüzde 64.8 da serbest atışlarda isabet oranları yakalarken, 37.7 ribaund, 13.1 asist, 1.89 blok, 5.68 top çalma istatistikleri tutturdu.

Bu süreçte 6 maçta forma giyen Aleksander Vujacic 15.8 sayı, Lamar Wright 4.26 asist, Arthur Stepheson 9.78 ribaund ortalamaları ile rakibimizin en etkili isimleri olarak ön plana çıktılar.

 

Tribünlerde

misafirler var

Daha önce iç sahada oynadığı karşılaşmalarda gösterdiği sosyal sorumluluk projeleri ve çalışmaları ile dikkat çeken Torku Konyaspor Basketbol, bugün oynanacak olan karşılaşma tribünlerde down sendromlu çocukları ve ailelerini misafir etmeye hazırlanıyor. Konya Down Sendromluları Derneği (Konya Down-Der)  ile birlikte yürüttüğümüz "Kromozomları Değil Basketleri Sayalım" projesi kapsamında down sendromlu çocukları ve ailelerini bu zorlu karşılaşmayı tribünden takip edecek.

SPOR SERVİSİ

 

Valentine ve Burak

dışında eksik yok

Temsilcimiz için büyük önem taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Burak Selen ve bir süredir elinden sakatlığı devam eden Valentine Pastal dışında eksik yok. Valentine Pastal, Tofaş maçında elinden sakatlanmış ve yapılan kontrollerde elinde kırık tespit edilmişti.

 

Potada bugün 4

maç oynanacak

Temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol'un İstanbul BŞB'yi konuk edeceği bugün ligde 3 karşılaşma daha oynanacak. Bir derbiye sahne olacak olan 20. haftada bugün oynanacak diğer olan karşılaşmalar ise şöyle;(16:00) Banvit - Muratbey Uşak Sportif, (18:00) Türk Telekom - Trabzonspor Medıcal Park, (20:00) Anadolu Efes - Galatasaray Lıv Hospıtal.

Haftanın kapanış karşılaşmasında ise Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek. Bu maç ise yarın saat 20:00'de oynanacak.

SPOR SERVİSİ

 

Warrıck:

7 maç 118 sayı 51 ribaunt

Torku Konyaspor Basket'in devre arasından hemen önce transfer ettiği NBA patentli yıldızı Hakim Warrick, yeşil-beyazlı forma ile bugüne kadar 3'ü hazırlık maçı olmak üzere 7 maça çıktı. Hakim Warrick bu karşılaşmalarda rakip potalara 118 sayı atarken, 51 ribaunt ve 6 asistlik bir performans gösterdi. Son olarak Antalya kampında Türk Telekom ile oynanan hazırlık maçında 17 sayı, 6 ribaunt, 6 asist ile oynayan Warrick, antrenör Aziz Bekir'den de hazır hale geldiğine dair geçer not aldı.

 

Bremer:

'5 maç 49 sayı 17 ribaunt'

Takıma Warrick'ten sonra dahil olan Amerikalı oyun kurucu Ernest Bremer ise Torku Konyaspor ile toplamda 5 maça çıktı. İlk maçında Tofaş'a karşı forma giyen Bremer, 18 dakika yer aldığı karşılaşmada 9 sayı, 2 ribaunt, 2 de asistle oynadı. Toplam da yeşil-beyazlı forma ile 49 sayı üreten Bremer 17 ribaunt, 23'de asist performansına ulaştı. Özellikle Galatasaray Liv Hospital karşısında başarılı bir performans sergileyen Bremer, karşılaşmada 17 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Editör: TE Bilişim