Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 1. Uluslarrası Isparta Bisiklet Turu’nu önemsediklerini belirterek, “1976’dan bu yana yol bisikletinde olimpiyatlara gidemedik. Bu nedenle yarışmayı önemsiyoruz. Ana hedefimiz olimpiyatlara gitmek” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Bisiklet Turu Isparta’da başladı. Irak, İran, Suriye, Gürcistan, Yunanistan, Almanya’nın yanı sıra, Türkiye’den, Manisa, Konya, İzmit ve Kocaeli’nden katılımın olduğu bisiklet turunun ilk yarışı yapıldı. 4 gün sürecek bisiklet turunda 8 kilometrelik prolog etabı sonunda 11 dakika 19 saniye ile Konya Torku Şekerspor Vivelo takımından Mustafa Sayar en iyi dereceyi elde ederek ilk etabın galibi oldu. Manisaspor’dan Dean Podgornik 11 dakika 28 saniye ile ikinci, Brisaspor’dan Mert Mutlu ise 11 dakika 35 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıldığını belirtti. Bu yarışmada sporcuların elde ettikleri derecelerin dünya şampiyonasına, olimpiyatlara katılıp katılmayacaklarını belirleyeceğini söyleyen Müftüoğlu, sporcuların geleceği açısından Isparta’da yapılan yarışmaların önemli olduğunu aktardı.
Yarışmada Türk sporcuların da bulunduğunu belirten Müftüoğlu, ülke olarak en iyi dereceyle yarışmayı sonuçlandırmak istediklerini kaydetti. Yol bisikletinde olimpiyatlara gitmeyi arzuladıklarını vurgulayan Mütfüoğlu, “1976’dan bu yana yol bisikletinde olimpiyatlara gidemedik. Bu nedenle yarışmayı önemsiyoruz. Ana hedefimiz olimpiyatlara gitmek. Burada alacağımız sonuçlar bunu belirleyecek” diye konuştu. Müftüoğlu, 6’sı yabancı olmak üzere 10 takımın sporcularının yarışmada birincilik için mücadele ettiklerini kaydetti.
Editör: TE Bilişim