Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın konuşmacı olarak katıldığı programda, genelde sporun özelde ise bisiklet sporunun sağlık üzerindeki etkileri anlatıldı. Konya’da aktif olarak faaliyet gösteren birçok spor dalının temsilcisinin de katıldığı programda Dr. Seyit Karaca, sporun kötü alışkanlıklardan alıkoymanın yanı sıra bağışıklık sistemi kuvvetli bir vücut yapısına zemin hazırladığını ifade etti.

HEM FİZİKSEL HEM PSİKOLOJİK

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen çevre faktörlerinin ve beslenme sorunlarının en sağlıklı çözümünün spor olduğuna dikkati çeken Dr. Karaca, “Düzenli yapılan spor bireyin, hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini iyi hissetmesini sağlar. Koroner kalp hastalıkları riskini azaltır, kilo kontrolü, kas kuvveti kazanma ve sırt-bel problemlerinin azalmasına neden olur. Sporla birlikte mutluluk hormonu salgılayan vücut, norepinefrin seviyesini artırarak beyni harekete geçirir ve özgüveni yükseltir. Dopamin seviyesini yükselterek de motivasyonu yükseltir, dikkat eksikliğini azaltır.” dedi.

ÇEVRECİ BİR ARAÇ BİSİKLET

Bisiklet sporunun vücudun senkronize çalışmasını sağlayan bir alan olduğuna dikkati çeken Dr. Seyit Karaca, “Bisiklet en başta çevreci bir araçtır. Günümüzde en önemli konu çevre. Bunun yanında birçok spor dalının sağladığı faydaların tamamını bisiklet sporunda bulmak mümkün. Bu yüzden bisiklet şehri Konyamızda, bisiklet sporunu daha da artırmak adına çalışmalar yapmalıyız. Bu anlamda Selçuklu Seyyahları Bisiklet Derneği’ni bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, üyesi olmaktan da mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

BİSİKLET SEVİGİSİ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ

SESEBİDER Başkanı Gökhan Sizüçen ise dernek olarak bisiklet sevgisini herkese aşılamak, trafikte daha çok bisikletlinin olmasını sağlamak adına toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren organizasyonlar yaptıklarını ifade ederek, “Her Perşembe Konya içi turlar düzenliyoruz. Bu organizasyonumuz sayesinde trafikte bisikletlilere daha çok dikkat edilmesini sağladığımızı düşünüyoruz. Turlarımızın yanı sıra eğitim ve bilgilendirme programlarımızı da sürdürüyoruz. Bisiklet sevgisi olan herkesi derneğimize bekliyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim