Spor Toto Süper Lig'deki ilk galibiyetini geçen hafta Osmanlıspor deplasmanında kazanan Torku Konyaspor bugün Sivasspor'a konuk olacak. Geçtiğimiz sezonlarda dış sahada maç kazanmakta zorlanan Kartal, Sivas'ı da yenerek hem çıkışını sürdürmek hem de deplasman fobisini tarihe gömmek istiyor. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak maçın başlama saati 17.00

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta dün oynanan karşılaşmalarla başladı. Temsilcimiz Torku Konyaspor ise bugün Sivasspor'a konuk olacak. Saat 17.00'de başlayacak karşılaşma Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak ve Hakem Serkan Tokat tarafından yönetilecek. Tokat'ın yardımcılıklarını Ankara'dan Mehmet Cem Satman ve Engin Erdem yaparken, maçın dördüncü hakemi İstanbul'dan Alpaslan Dedeş.  

KARTAL 2. DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ARIYOR

Kötü başlangıç yaptığı Süper Lig'de geçen hafta Osmanlıspor'u deplasmanda mağlup ederek önemli bir 3 puan kazanan Konyaspor bu başarısını Sivas deplasmanında da sürdürmek istiyor. Geçtiğimiz sezonlarda evinde yakaladığı başarıyı dış sahaya yansıtmakta zorlanan Kartal Sivas engelini kayıpsız geçerek hem çıkışını sürdürmek hem de deplasman fobisini yenmek istiyor. Yeşil-Beyazlılarda geçen hafta kırmızı kart gören Dassa Junior bu maçta forma giyemezken Aykut Kocaman'ı5n bu bölgede Ali Turan'ı değerlendirmesi bekleniyor.

SİVAS İLK GALİBİYET PEŞİNDE

Süper Lig'e kötü başlayan ve geride kalan haftalarda galibiyet sevinci yaşayamayan Medicana Sivasspor galibiyet hasretini Torku Konyaspor maçıyla dindirmek istiyor. 
Ligde geride kalan 4 haftada sahadan 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan kırmızı-beyazlı ekip bugün sahasında oynayacağı Torku Konyaspor maçıyla galibiyet hasretini dindirmek istiyor. Bu sezonun birinci haftasında Galatasaray ile 2-2 berabere kalan Yiğidolar daha sonra Eskişehirspor'a 4-2 mağlup olurken, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.
Ligde en son geçen sezonun 29. haftasında, Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Medicana Sivasspor, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 9 lig maçında da sahadan galibiyetle ayrılamadı.

 REKABETTE EŞİTLİK VAR

Medicana Sivasspor ile TorkuKonyaspor, Süper Lig'de bugün15. kez karşılaşacak. Taraflar arasında Süper Lig'de geride kalan 14 maçın 5'inden Konya, 5'inden de Sivas temsilcisi galip ayrıldı. İki ekip arasındaki 4 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Bu maçlarda Konyaspor 14, Sivasspor ise 13 kez fileleri havalandırdı.

Sivas'taki maçlarda ev sahibi ekibin üstünlüğü dikkati çekiyor. Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki 7 maçın 4'ünden kırmızı-beyazlılar, birinden yeşil-beyazlılar galibiyetle ayrıldı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim