Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Ali Bingöl ve yönetim kurulu göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan çalışmalar ile birlikte planan projeleri hakkında bilgi verdi. Mevlana Bera Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar Türkiye Futbol Adamları Derneği Konya Şube Başkanı Dursun Seyis ve antrenörler katıldı. Şube Başkanı Ali Bingöl yapılan faaliyetlerin anlatıldığı slayt gösterisinin ardından söz aldı. Bingöl göreve geldikleri günden bugüne kendisi ve yönetim kurulunun yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ve öncelikli olarak üyelerle yaşanan iletişim problemlerini çözdüklerini söyledi. Ali Bingöl Konya antrenörlüğünün çok daha ileri gitmesi için çalışmalarının ve çeşitli proejelerinin olduğunu, bu projeleri hep birlikte hayata geçirerek Konya antrenörlüğünü daha da ileri götürmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bingöl, “Göreve geldiğimiz günden buyana dernek olarak antrenörlerimizin yanında nasıl oluruz gelişimleri için ne gibi çalışmalarda bulunabilirizindüşüncesi içinde olduk. İlk olarak antrenörlerimizin güncellemeri ile ilgili olarak kurslara devamını sağladık. Bununla birlikte ilk yardımı seminerleri düzenleyerek bu konuda sertifika almalarına yardımcı olduk. En önemli eksikliklerimizden bitanesi ulaşamadığımız 412 üyemizin iliteşim bilgilerini bularak bu sorunu çözdük. Milli takım seçmelerini TÜFAD olarak üstlendik ve yaptık. Geleneksel iftar yemkelerimize devam ettik.   Yerel gelişim seminerleri düzenledik. Yerel eğitim seminerleri başlattık ve ilkini Karaman'da gerçekleştirdik.Ereğli, Akşehir ve son olarak Konya'da bu seminerleri yapmayı düşünüyoruz.  Bunları yaparken en çok dikkat ettiğimiz şelerden birtanesi de ahde vefaydı. Konya'nın büyük değerleri ile birlikte olmanın sevincini yaşadık. Her zaman arkadaşlarımıza ulaşmaya ve birlikte olmaya özen gösterdik” diye konuştu.
Yapmayı planladıkları projeler hakkında da konuşan TÜFAD Konya Şubesi Başkanı Ali Bingöl, “ Önümüzdeki ay içerisinde Uluslar arası  bir panel düzenlemiyi düşünüyoruz. Tabi ortaklaşa bir panel. Yerel gelişim seminerlerimiz devam edecek. Konya'da eksik gördüğümüz şeylerden bir tanesi de kaleci eğitim ve gelişim merkezi. Bu yapıyı oluşurmak için çalışmalarımız sürüyor. Alt yapısı oluşmuş durumda. Gerçekleştirdiğimuz takdirde Konya adına büyük bir kazanç olacak. Bunlarla birlikte maç analiz semineri düzenlemek istiyoruz. Önümüzdeki yaz aylarında ise Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile görüşerek ortaklaşa hareketle eskiye özlemi biraz olsun gidermek amacıyla mahalle maçları organizazsoyunu düzenlemeyi planlıyoruz. Muhtarlarla birlikte  organize çalışarak her mahalleye bir antrenör arkadaşımız vermek üzüre böyle bir organizasyon yapmayı planlıyoruz Dernek binası çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut binamızın içerisinde bulunduğu yeri 1-2 yıl içinde boşaltmamız gerekiyor. Yeni dernek binası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. TÜFAD Konya Şubesi olarak anterönerlerimizin gelişimi ve Konya Antrenörlüğünün ileri gitmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz ” dedi.
SPOR SERVİSİ

 
Editör: TE Bilişim