Bilgin Kamış, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirdiği hain kalkışmanın 3'üncü yılında yayınladığı mesajında, "Milletimizin 15 Temmuz direnişi; ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceğine kasteden hainlere karşı verdiği tarihe geçecek destansı mücadelesidir" dedi.

BAYRAĞIMIZ İLELEBET DALGALANACAK
“Ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik bu hain kalkışma sırasında, adeta Çanakkale ruhuyla direnişe geçerek, vatanın geleceği için çekinmeden canlarını veren şehitlere Allah'tan rahmet diler, gazilere minnet duygularımı ifade ederim” diyen Kamış, mesajında şunları kaydetti: "Ülkemize, demokrasimize ve aziz milletimizin yüce iradesine karşı hain FETÖ ve yandaşları tarafından yapılan kalkışma girişimini lanetliyorum. Bilinmelidir ki, özgürlüğümüze, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainler, her zaman yenilmeye mahkumdur. Milletimizin iradesinin üstünde başka hiçbir irade yoktur ve asla da olmayacaktır. 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi aziz ve fedakar milletimiz, istiklaline ve istikbaline daima sahip çıkacak ve bayrağımızı ilelebet yükseklerde dalgalandıracaktır. Milletimizin 15 Temmuz'da yazdığı destan, tarih boyunca unutulmayacaktır. Bu destanı yazan aziz milletimizi gönülden selamlıyor, en derin saygılarımı sunuyorum."

1922 KONYASPOR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

TFF 2. Lig’de mücadele eden 1922 Konyaspor Kulübü de resmi sitesinden bir mesaj yayınlayarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde şehitlerimizi andı. Konyaspor’dan yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi bir millet topa tüfeğe, tanklara ağır silahlara gövdesini siper etti ve bu hayasız akını durdurdu. Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan daha onurludur diyen milyonlarca vatan sevdalısı, bir saniye sonra ne olacağını dahi düşünmeden, plan yapmadan sokaklara döküldü. O gece bu asil millet demokrasi ve halkın iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmayacağını, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, hain terör örgütüne, işbirlikçilerine bir kez daha hatırlattı. 15 Temmuz’da evinde oturmak yerine meydanlara çıkarak ölmeyi göze alan bu yüce milletin üzerine kurşunlar sıkıldı, gökyüzünden bombalar yağdırıldı, tanklar bedenlerini ezip geçti. Ama hiçbiri, gözlerinin önünde olup bitenlere rağmen geri adım atmadı. Yaşlılar, gençler, kadınlar ve çocuklar kurşunlara meydan okuyup tarihi yeniden yazdılar. 15 Temmuz Gecesinde kendi selalarını dinleyerek şehadete yürüyen Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha Rahmet, Minnet ve Şükranla anıyoruz. Yüce milletimizin direnişini saygıyla hürmetle selamlıyoruz...” denildi.

SPOR SERVİSİ