Selçuklu Belediyesi ve Bilecikliler Hayır Cemiyeti Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen futbol turnuvası oynanan final maçının ardından kupa töreniyle sona erdi. Unormak Bilecik Futbol Turnuvası’nı finalde Dirilişspor’u 5-2 mağlup eden Unormakspor kazandı

Törene Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Cumhuriyet Savcısı Ersin Taşkazan, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek, Bilecikliler Hayır Cemiyeti Derneği Başkanı Ahmet Çiğdem, Dernek yönetimi ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Hatıplarspor ve Budakspor arasında oynanan yarı final maçının ardından oynanan final maçı karşılaşması sonucunda Unormakspor – Dirilişspor’u 5–2 mağlup ederek şampiyon takım oldu. Oynanan maçların ardından düzenlenen kupa töreninde söz alan Bilecikliler Hayır Cemiyeti Başkanı Ahmet Çiğdem yeniden biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Mart ayından buyana devam eden ve 24 takımın mücadele ettiği turnuvanın dostluk havasında geçtiğini söyledi. Başkan Çiğdem, eski ismi Yükselen kasabası şimdiki ismiyle Bilecik mahallesi sakinleri arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen Futbol Turnuvasına gösterilen ilgiden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Amatör Spor Klüpleri federasyonu ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Bilecik Mahalle Muhtarı Mustafa Uslu, sponsorlar Mustafa Oral ve Mustafa Çiğdemin selamlama konuşmalarının ardından söz alan Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı mahalle sakinleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Dernek tarafından organize edilen turnuvanın güzel bir birlikteliğe ev sahipliği yaptığının altını çizen Yamlı, bu tür organizasyonların örnek teşkil etmesini dileyerek turnuvada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek öncelikle gol kralı budak spordan İsmail Budak’ın ödülü verilirken, En centilmen takım olarak Gençlerbirliğispor centilmenlik ödülünü aldı. Dördüncülük ödülünü Hatıplarspor alırken üçüncülük ödülünü Budakspor aldı. İkincilik kupasını Dirilişspor, birinciliği ise Unormakspor hak ederek şampiyonluk kupasını Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı’dan aldı.

‘İNŞALLAH BİRLİKTELİĞİNİZ DAİM OLUR’

Oynanan final maçının ardından düzenlenen kupa töreni öncesinde konuşan Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, çok güzel bir organizasyona imza atıldığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Yamlı, Bileciklilere seslenerek, “Bugün burada Bilecikliler ile birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Güzel bir organizasyon ve çok güzel maçlar oldu burada. Hepsi centilmence geçti. Ayrıca aslen Bilecik ve Konya dışından yaşayanların bu organizasyon ile yeniden buraya gelmesi ve hemşerileri ile birarada olması ayrı bir güzellik. Herkesin köyüne ve beldesine sahip çıkması bizleri çok mutlu etti. Ev sahipliğinden ötürü ben Bileciklilere teşekkür ederim. İnşallah birlikteliğiniz daim olur. Selçuklu Belediyemiz birçok yere spor tesisleri yaptı. Ancak daha güzeli sizin burada bu tesisi kullanıyor olmanız. Hem yapandan hem kullanandan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

KARDEŞLİK DUYGUSU PEKİŞTİ

Bilecikliler Hayır Cemiyeti Başkanı Ahmet Çiğdem ise ilk kez turnuva düzenlediklerini ve futbol turnuvasının geleneksel hale geleceğini belirterek, “İlk kez düzenlediğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz futbol turnuvamızı tamamladık. Hemşerilerimiz arasındaki birlik, beraberlik ve samimiyetin artmasını amaçladığımız turnuvaya gösterilen ilgi bizleri oldukça gururlandırdı. Bu maçlarda yenen ve yenilenden daha fazla kardeşlik duygusunun pekiştiği açıkça görüldü. Bu etkinlikler sayesinde daha önce köyümüze gelmeyen hemşerilerimiz her hafta gelmeye başladı. Ben öncelikle buraya bu sahayı kazandıran Selçuklu Belediye’mize teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda turnuvanın düzenlenmesinde emeği olan Selçuklu Belediyesi’ne, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na, sponsorlarımız Unormak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oral ve Özçiğdem Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiğdem’e teşekkür ederim. Ayrıca burada bizi izlemeye gelen hemşerilerimize de şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

ORAL: HEDEFİMİZ BİRARAYA GETİRMEKTİ

Kupa töreni öncesinde söz alan turnuva sponsorlarından Unormak Değirmen Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oral ise, “Ben öncelikle hayır cemiyetini faaliyete geçiren başkanımız Ahmet Çiğdem’e teşekkür etmek istiyorum. Bizim ilk hedefimiz hemşerilerimizi biraraya getirmekti. Bu futbol turnuvası sadece bir araçtı. Biz amacımıza ulaştık. Burada emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde görüş bildirdi.

ÇİĞDEM: ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Yapılan organizasyonun bir diğer sponsoru Özçiğdem Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiğdem de, “Birlik beraberliğimizin artması adına emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlk olarak biz futbol turnuvası etkinliğini gerçekleştirdik. Bundan sonra da 40 hadis okuma yarışması olacak. Bu etkinlikler Perşembe grubu dediğimiz arkadaşlarımızın teklifi ile ortaya çıktı. Ahmet Çiğdem kardeşimiz bu işi faaliyete geçirdi. Kendisinden Allah razı olsun. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim