Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneğince düzenlenen, ana sponsorluğunu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ile Selçuklu Mermer firmasının yaptığı, 167 kilometrelik Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu tamamlandı.

Türkiye’nin 22 ilinden ilçeye gelerek festivale katılan 151 bisikletçi, turun ikinci etabı Gedikli-Çeltek-Fele-Hüyük-Beyşehir güzergahında yarıştı. Bisikletçileri ilçe girişinde Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun çiçeklerle karşıladı.

Burada ikram çeşmesinden limonata ikram edilen katılımcılar, tarihi Taşköprü üzerinden geçerek gerçekleştirdikleri şehir turunu festival alanında tamamladı.

Bisikletlilere şehir turunda Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na ait atlı zabıtalar eşlik etti. Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen konser ilgi çekti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı konuşmada, ilçenin son yıllarda marka değerinin arttığını belirterek, "Beyşehir, Türkiye’de artık her noktada takip edilen, izlenilen bir şehir oldu. Bu noktada emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, bisikletçilere katılım belgesi verildi. En küçük katılımcı 12 yaşındaki Selçuk Manav ile en yaşlı katılımcı 73 yaşındaki İsmail Elçi’ye belgelerini Başkan Özaltun verdi.

Törene, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Döner, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Serhat Uğraş, Beyşehir Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim