Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu'nu ziyaret eden Tekvando Türk Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin, milli takım kamp alanlarına Beyşehir'i de dahil etmek istediklerini belirterek, "Beyşehir'i tekvando branşında bir kamp eğitim merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi. Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır ile tekvando sporunun gönüllüsü ve aynı zamanda Beyşehirli milli sporcu kardeşler Ali,Yunus ve Talha Sarı'nın da babası olan Mustafa Sarı ile birlikte Beyşehir'de üniversitenin yeni yatırım alanlarında incelemelerde bulunduklarını belirten Ali Şahin, Beyşehir bölgesinin son zamanlarda tekvando sporunun merkezi haline geldiğini söyledi.
Beyşehir'in artık tekvando sporunun tüm kategorilerinde milli takımlara sporcu verip yetiştirmeye başladığına vurgu yapan Şahin, "Beyşehir'de 2007 yılında milli takımımız kamp yaptı ve gençler Avrupa Şampiyonasına burada hazırlandık. Önümüzde yine bir Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası var. Yabancı ülkelerden de kamp teklifleri alıyoruz. Türkiye'de kamp yapmak istiyorlar. Biz de burada üniversitemizin spor salonunu ve hizmete açılan uygulama otelini gezdik ve buradaki tesisleri dolaştık. Çok güzel tesisler yapılmış. Bu tesisleri sportif anlamda değerlendirmek istiyoruz. Beyşehir'in spor kampları için iklimsel olarak çok güzel bir atmosferi var. Önümüzdeki kamp planlarımıza Beyşehir'i de dahil edip, bolca kamp yapmak istiyoruz. Bunun için üniversitenin tesisleri de çok uygun. İnşallah ülkemizi temsil edecek sporcularımızı Beyşehir'i bir kamp merkezi haline getirerek, tekvando branşında bölgeyi bir kamp eğitim alanı haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunun için Beyşehir'deyiz" şeklinde konuştu. Temmuz ayının sonu ya da Ağustos ayının başındaki iki haftalık dönemde İspanyollarla birlikte Beyşehir'de gençler kategorisinde milli takım kampı yapmayı planladıklarını kaydeden Şahin, "İlk açılışımızı genç milli takımla yapacağız. Onları kampa aldıktan sonra bütün kategorilerde yavaş yavaş geçiş dönemiyle birlikte burada ara ara mutlaka kamplar yapmayı düşünüyoruz" dedi.
YENİ HEDEF OLİMPİYATLAR
Beyşehir'de yaptığı açıklamada, tekvando sporunda Türkiye'nin son yıllardaki başarısına da dikkat çeken Ali Şahin, Türk sporcuların 2008 yılı olimpiyatlarında 2 derece aldığını hatırlatarak, "8 olimpiyat madalyasından 2'si tekvandoya ait. Tekvando, Türk sporunun madalya lokomotifi haline geldi. 250 bine yakın lisanslı sporcumuz var Türkiye'de. Gençlerimizin aynı zamanda günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılarken, onlara spor alışkanlığı kazandırırken, bunlar arasındaki yetenekli sporcularımızı da uluslararası müsabakalarda yarıştırıyoruz. 2011 Dünya Şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile çok başarılı bir şekilde ülkemize dönüş yaptık. Bu başarıyı inşallah olimpiyatlarda da sürdürmeye çalışacağız. Olimpiyat elemelerine 4 sporcumuzla gideceğiz. Yunus Sarı da bu sporcularımızdan birisi. Beyşehir'de yetişmiş, bu bölgenin evladı. İnşallah hem elemelerde, hem de olimpiyatlarda başarı bekliyoruz. Tekvando milli takımı olarak çok başarılı bir program çiziyoruz. Bunu olimpiyatlara taşıyıp, inşallah olimpiyatlarda da hedefimiz altın madalya almak" diye konuştu.
Tekvando Milli Takımı'nın halen Konya'da üniversitede kamp yaptığını da anımsatan Şahin, olimpiyat elemeleri için 15-20 sporcuyla birlikte çalışma yaptıklarını kaydetti. Bu ayın sonunda Azerbaycan'da yapılacak olimpiyat elemeleri için Konya'yı tercih ettiklerini vurgulayan Şahin, "Bundan sonra ise inşallah bu kamplarımızı yavaş yavaş Beyşehir'de yapmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi son 3 yıldır milli takımımız, hem takım halinde, hem de ferdi şampiyonluklarda zirvede. 2009'da dünya takımlarda şampiyon olduk. 2010'da üçüncülük aldık. Performansımız, dünya kategorilerinde ilk üç ve ilk beşte devam ediyor. Haliyle bir şampiyonaya 140-150 ülke katılıyor. Bunların en az 50 tanesi tekvandoya çok ciddi çalışıyor. Devletleri çok önem veriyor. Onun için bu ülkeler arasından devamlı ilk üç arasında yer alıp ülkemizi bu performansta tutmak kolay değil. Ama biz çalışma programımızı ve altyapımızı iyi takip ediyoruz. Yetenekli gençlerin kampa alım zamanlarını, müsabaka zamanlarını ve programlamasını iyi yapıyoruz. Tekvando milli takımları olarak ülkemizin yurtdışındaki reklamını en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim