Beşiktaş maçında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirten Korkmaz, "Beşiktaş maçı kalitemizi ortaya koydu" dedi. Avrupa Ligi'ndeki rakipleri de değerlendiren Korkmaz, "Şampiyonlar Ligi gibi gruba düştük" ifadelerini kullandı

İlk iki maçından beraberlikle ayrılan ancak Beşiktaş maçında ortaya koyduğu futbol ile beğeni toplayan Atiker Konyaspor'da Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz önemli açıklamalarda bulundu. Takımın durumundan memnun olduklarını belirten Korkmaz, "Hedef noktasında farklı şeyler dillendiriliyor ancak herhangi bir sıralama hedefimiz yok. Konyaspor'un yeni sezon hedefi 50-55 puandır. Sezona zor bir deplasmanda başladık. Yeni transferlerin takıma tam katılamaması ve Ali Çamdalı'nın son dakika sakatlığı oyun planımızı etkiledi. Kötü bir ilk yarının ardından iyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Kötü başlangıç yaptığımız maçtan beraberliğe üzülerek ayrıldık. Beşiktaş maçı oyun kalitemizi gösterdi bize. Takımımızın gücünü hissettik. İyi bir mücadele ortaya koyarak galibiyeti kaçıran taraf olduk. Kamp döneminde sürekli Bajic, Hadjiahmetovic konuşulmuştu. Bu maçta bu isimler oynadıkları futbolla neden konuşulduklarının cevabını verdiler. Bu genç oyuncular Konyapor'un proje transferleri. Onların başarısı Konyaspor'un geleceğinin inşası demek. Yeni transferlerden Hora'yı görme şansı bulduk. Tam olarak hazır olmasa da kumaşının iyi olduğu aşikar. Atletik bir santrafor ve son vuruşları iyi. Takıma faydalı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

BİZİM YAPTIĞIMIZI YAPACAK TAKIM YOK

Bundan sonraki maçlarda beklentilerinin takımın Beşiktaş maçındaki mücadelesini devam ettirmeleri yönünde olduğunu belirten Korkmaz, "Süper Lig'de çift santraforla bizim yaptığımız savunmayı yapabilecek başka takım yok. Konyaspor oyun kalitesi ve disiplini açısından ligin en iyi takımlarından biri. Beşiktaş maçında akan oyun içinde gol yiyoruz, yediğimiz golde dahi takımın yerleşimi muazzam. BU devam ettiği sürece başarı gelecektir" dedi.

GRUBUMUZ ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUBU GİBİ

Avrupa Ligi'nde zorlu bir gruba düştüklerini belirten Korkmaz, "Turnuvanın en zorlu gruplarından birine düştük. Shakhtar Donetsk liginde son 8 sezonda 7 kez şampiyon olmuş bir takım. Avrupa tecrübesi ortada. Braga da Portekiz'in en iyi takımlarından. Bir diğer rakibimiz Gent'de çok güçlü bir ekip. 3 rakibimiz de bizden kadro kalitesi olarak çok yüksek ve Avrupa tecrübesi üst düzey ekipler. Ancak biz elimizden geleni yapacağız. En büyük güvencemiz hocamız ve taraftarımı. İyi bir performans sergileyerek güçlü rakiplerimize karşı savaşacağız" ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim