Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında 9 müsabaka oynandı. 4 müsabakada ekipler birbirine üstünlük kurmayı başarırken 5 maç ise berabere bitti. Ligde bu sezon en fazla beraberliğin yaşandığı hafta 16.hafta oldu. Bu sezon geride kalan 8. haftada, 9. haftada ve 11.haftada 4 maç berabere bitmişti. Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında ise berabere biten 5 maç şöyle: Göztepe-Bursaspor 0-0, Ç.Rizespor-Alanyaspor 1-1, M.Başakşehir-Galatasaray 1-1, Beşiktaş-Trabzonspor 2-2, Fenerbahçe-Erzurumspor 2-2 

24 golün atıldığı Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor, Konyaspor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor 3 puanı alan ekipler oldu. Haftanın en farklı kazanan takımı Sivasspor oldu. Kırmızı Beyazlılar, sahasında Ankaragücü'ne 4-0 mağlup ederken haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2, Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Ankaragücü, Kasımpaşa, Antalyaspor ve Akhisarspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu. 

İHA

PFDK’dan Recep 

Çınar’a ceza çıkmadı

Atiker Konyaspor As Başkanlarından Recep Çınar Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK’ya sev edilmişti. Hakem Mete Kalkavan’ı eleştiren Çınar ile ilgili PFDK kararını verdi. As Başkan Recep Çınar için ceza tayinine gerek olmadığına karar verildi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Atiker Konyaspor idarecisi Recep Çınar'ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

SPOR SERVİSİ