Deneyimli teknik adam o dönem de 5 maçta 10 puanlık iyi bir başlangıç yapmış ve ardından 9 maçta sadece 7 puan toplayabilmişti. Bu sürecin ardından ise Süper Lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası’na uzanan serüven başlamıştı

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor’da son dönemde alınan başarısız sonuçlar tartışılmaya devam ediyor. İkinci yarıya büyük umutlarla başlayan Anadolu Kartalı 9 maçtır kazanamayarak Avrupa yolunda büyük yara aldı. 9 maçta 5 puan çıkarabilen yeşil beyazlılarda bir yandan kötü gidişatın sebepleri ortaya çıkarılmaya çalışılırken bir yandan da kısa sürede etki edecek çözümlere odaklanıldı. Teknik heyet ve futbolcular Ankaragücü maçını kazanarak üzerlerindeki baskıyı kırmayı umuyor. 

AYNI SENARYO

Öte yandan Atiker Konyaspor’da son dönemde alınan başarısız sonuçlar ile Aykut Kocaman’ın ikinci dönemindeki başlangıcının benzerliği dikkat çekiyor. 2014-2015 sezonunun 7. Haftasında göreve gelen deneyimli teknik adam iyi bir başlangıç yapmış, ardından ise 9 maçlık kötü bir seri başlamıştı. Yine benzer tartışmaların yaşandığı sürecin ardından ise Süper Lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası’na uzanan serüven başladı. 

İYİ BAŞLANGIÇ BÜYÜK YIKIM

2014-2015 sezonunun 7. Haftasında Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup olan Konyaspor düşme hattında yer alıyordu. Mesut Bakkal’ın görevine son verilerek yerine Aykut Kocaman getirildi. Karabükspor galibiyeti ile yeni görevine başlayan Aykut Kocaman, Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu galibiyetleri ile 5 maçta 10 puan kazanmayı başardı. 

Bir andan düşme hattından kurtularak 8. Sıraya kadar yükselmeyi başaran Konyaspor’u daha sonra korkunç bir düşüş bekliyordu. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarından alınan 5-0’lık mağlubiyetlerle birlikte yeşil beyazlılar 9 maçta sadece 7 puan toplayabildi. Bu 9 maçın 6’sını kaybetti. 

YİNE DEV ADIM YİNE DEV YIKIM

1 sezonluk aranın ardından ilk yarıda yeniden takımın başına getirilen Aykut Kocaman daha önceki dönemine benzer bir başlangıç yaptı. Galatasaray beraberliği ile Konyaspor’daki yeni kariyerine başlayan Kocaman 7 maçta 14 puan topladı. Antalyaspor galibiyetinin ardından ligde 4. Sıraya kadar yükselen Konyaspor Avrupa hayalleri kurmaya başladı. 

Ancak tarih tekerrür etti. İyi bir ritim yakalayan Anadolu Kartalı bir anda irtifa kaybetmeye başladı. Antalyaspor maçının ardından çıktığı 9 maçta 5 beraberlik, 4 galibiyet alan Konyaspor hiç kazanamadı. Bu süreçte 5 puan toplayarak büyük hayal kırıklığı yarattı. 

TARAFTAR AYNI YÜKSELİŞİ İSTİYOR

İlk döneminde dibe vurduktan sonra tarihinin en büyük başarılarını yakalayan Konyaspor’da aynı senaryonun yeniden yaşanması umut ediliyor. Yeşil beyazlı renklere gönül veren taraftarlar bu kötü serinin sona erip, sorunların çözülmesi durumunda aynı başarıların yeniden yakalanacağına olan güveni tam. 

SPOR SERVİSİ