Akşehir Belediyesi'nin Akşehirspor'a desteğinin süreceğini belirten başkan Akkaya, "Akşehir takımlarını bir çatı altında toplanması ve adının Akşehirspor olması onlara desteğimizin bittiği anlamına gelmiyor. Aksine belediyenin Akşehirspor'a desteği artı. Farklı siyasi eğilimleri olan, farklı meslek grupları içerisinde yer alan ve maddi anlamda da durumu iyi olan kişilerden oluşan bir yönetim kurulu kuruldu. 21 kişilik bir yönetim kurulu ile Akşehirspor  Bölgesel Amatör Lig(BAL)'da faaliyetlerine devam ediyor.

Ortak amacımız sporun bir yerlere gelmesi. Akşehirspor'u eski görkemli günlerine kavuşturmak, hatta bunu bir adım ötesine geçmek. Biz belediye olarak desteğimize devam ediyoruz. Bütçe konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor ama bu sıkıntıları aşmak adına şartları zorluyoruz. Takımda kendi personelimiz var. Konaklayacağı yerleri düzenliyoruz. Takımın isminin değişmesi ile takıma şehrin sahip çıkmasını amaçladık. Yönetimine de futboldan anlayan bir başkanı getirdik. Diğer taraftan bende spora yabancı değilim daha önce yöneticilik yapmıştım. Takıma desteğimiz devam edecek. bizim için önemli olan takımın süreklilik, bir kurumsallık kazanması ve başarının devamlılığı. Belediye ile bu yapı bir yere kadar ilerleyebiliyor. 

Daha büyük hedeflere ulaşması anlamında belediyenin elinden çıkıp Akşehir'in takıma sahip çıkması daha önemli. Şehrin ileri gelenlerinde oluşan bir yönetim kuruldu ve takımın eski günlerine geri dönmesi adına taşın altına elini koydular. Şehirde bu birleşme ile herkes heyecanlı. Akşehir inşallah eski günlerine geri dönecek. Eski ASKF başkanı yeni spor Müdürü Mehmet Baykan'da kendisi yardım edeceğini, 'Akşehir'de güçlü bir takımın olmaması bir eksiklik' olduğunu söyledi. Benim için spor yenmek yenilmek değil. Önemli olan gençlerin enerjilerini meşru ortamlarda kullanması. Benim için önemli olan bu. Sporda birincil amaçta bu olmalı" ifadelerini kullandı.

UĞUR ERSOY/YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim