Bu sezon hakem kararlarından sürekli canı yanan Konyaspor, Gaziantep FK maçında da kurban seçildi. Maçın hemen başında öne geçen ve uzun süre karşılaşmayı önde götüren Anadolu Kartalı maçın son bölümünde verilen penaltı kararı ile adeta çözüldü ve mücadeleyi kaybetti. Maçın sona dakikalarında soldan ceza çevrilen top önce Volkan’ın ayağına ardından da eline çarptı. Gaziantep FK oyuncuları penaltı itirazında bulunurken Konyaspor, vücuttan seken topların penaltı olmayacağı kuralını hatırlattı. VAR’da pozisyonu yeniden inceleyen hakem Hüseyin Göçek, penaltı kararı verdi. Konyaspor bu kararla önce üstünlüğü ardından gelen gol ile beraberliği kaybetti. 
Daha önce Konyaspor-Beşiktaş maçında benzer pozisyon yaşanmış ve uzun süre tartışılmıştı. Maçın son dakikasında Amir’in kaleye gönderdiği topu Pepe önce kafayla ardından elle çıkarmıştı.  Konyaspor penaltı itirazında bulunurken devam kararı verilmiş ve karar vücuttan sekerek elle temas edilen pozisyonlarda penaltı kararı verilmeyeceği şeklinde savunulmuştu. 
Birbirine benzer iki pozisyonda verilen iki çelişen kararın Konyaspor’un dezavantajına olması ‘bazı kurallar sadece Konyaspor için var’ düşüncesini akla getirdi.
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim