TFF 2. Lig’de Beyaz Grup’ta ligde kalma adına mücadele veren 1922 Konyaspor’da karantina dönemi futbolcuların bireysel çalışmalarıyla sürüyor. Koronavirüs nedeniyle lige verilen arada teknik ekibin özel olarak hazırladığı program dahilinde çalışmalarını sürdüren Yeşil-Beyazlılar, evde lige verilen arayı verilen programla fiziksel durumlarını koruyorlar. Lige ara verilmeden önce ikinci yarı inanılmaz bir karakter sahaya yansıtan Yavru Kartallar, 28. Hafta itibariyle topladığı 33 puanla 13. sırada bulunuyor. 1922 Konyaspor’un son haftalardaki çıkışında büyük pay sahibi olan Güray Gazioğlu ise Karantina dönemini nasıl geçirdiğini açıkladı. Güray, “Evde hocalarımızın bize gönderdiği program dahilinde çalışıyoruz. Olabildiğince bu dönemde kendimize çok dikkat ediyoruz. İmkanlar dahilinde fiziksel durumumuzu koruyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİDDİ PUAN KAYIPLARI YAŞADIK

1922 Konyaspor’un genel performansı hakkında konuşan Güray Gazioğlu şunları söyledi: “Geçen sene 1922 Konyaspor’un kemik bir kadrosu vardı. Sezon başında yeni bir yapılanmaya gidildi ve kadro planlaması yeniden yapıldı. Bu yüzden takıma adaptasyon süreci ve yeni oyuncuların takıma alışması zaman aldı. O süreçte de ciddi puan kayıpları yaşadık. Ancak ikinci yarıyla birlikte yönetim ve teknik ekibin değişmesiyle beraber bizler de hem kente alıştık. Hem de ikili ilişkilerimizde mesafe kat ederek adaptasyon sürecini biraz geç de olsa atlattık ve ikinci yarıyla beraber çıkışa geçtik. Sonrasında ise sahada ne yaptığını bilen bir 1922 Konyaspor oluştu.”

HERKES NE YAPACAĞINI BİLİYOR

İlk yarıda ve ikinci yarıdaki kendi performansını değerlendiren Başarılı futbolcu, “Bir futbolcu oynayarak form tutar. Oynadıkça takıma katkı verir. Ben ilk yarı forma şansı bulamıyordum. Enteresan işler oldu ve takımda yeterli süre bulamadım. İkinci yarı ise Salih Hoca, bana şans verdi. Oynayarak form tuttum. Kendimi buldum ve bunun doğrultusunda performansımı her geçen maç yukarıya taşıdım. Oynayarak da sorumluluk aldım. Sancaktepe karşılaşmasında ise attığım gol kısmetti. Önüm boştu biraz uzak mesafeydi ancak iyi ve sert vurdum topa, sonrasında ise gol geldi. Şu an takımda kim ne yapması gerektiğini biliyor. Hangi dakikada kim sorumluluk alacak herkes bunu biliyor. Kim ne zaman nereye koşacak kime topu verirsem nereye topu atacak bunların hepsini biliyoruz. Takımda herkes birbirini çok iyi tanıyor.” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORDUM

1922 Konyaspor’a transfer sürecini de değinen Güray Gazioğlu, “1922 Konyaspor’a transfer olmadan önce sezon başındaki transfer sürecimde yukarı liglerde görüştüğüm takımlarda vardı. Ancak kulüplerin ekonomik durumu ve menajerlerin arada olması beni ikileme soktu. Ondan sonra 1922 Konyaspor, beni aradı. Gelmeyi düşünür müsün dediler. Ben de Konya şehrinin büyüklüğünü biliyordum ve 1922 Konyaspor’da İttifak Holding Konyaspor’un pilot takım olduğu için burada gösterilecek iyi bir performansta ilerisinin Konyaspor olduğunu biliyordum. Bu yüzden 1922 Konyaspor’un bana teklifi cazip geldi ve burayı seçtim. Hedeflerim var alt ligler de oynamak istesem, parayı düşünsem, farklı yerlerde olurdum. Ancak hedeflerim doğrultusunda 1922 Konyaspor’u seçtim.” dedi.

İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR YAŞANDI

Sezon başında bireysel yaşadığı sıkıntıları ve takımın sıkıntılarından da bahseden Güray Gazioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk yarı yani istemediğimiz çok değişik olaylar oldu. Onu burada anlatmak istemiyorum. Futbolcuların sadece sahada oynamalarını ve sürekli kendi isteklerini bizlere dayattılar. Önemli olan bu değil, futbolcunun psikolojisi, futbolcunun isteği, bunları da bilmek gerek. Salih Hoca, eski bir futbolcu olduğu için bu olayları çok iyi biliyor. İnsanlara yaklaşırken nasıl yaklaşacağını biliyor. Takımda oynamayan oyuncular bile Salih Hoca konuştuğunda etkileniyor. Takımın iyiliği için elbet hocanın bir bildiği vardır diyor. Öyle olunca da başarı geliyor. Salih Hocanın takıma en büyük katkısı takımı birbirine bağladı. Birlik ve beraberliğimiz güçlendirdi. İlk yarı mesela Çorumspor hakkında transfer yapamadı. Küme düşer dediler. Ancak yakaladıkları arkadaşlık ortamıyla ilk yarıdaki topladıkları puanın ekmeğini yiyorlar.

ÖNEMLİ OLAN HAVAYA GİRMEKTİR

Devre arasında takımın başına getirilen Salih Eken’e övgüler yağdıran Güray, “Salih Hocanın takıma çok iyi bir katkısı oldu. Öncelikli bir futbolcu önce kendi için oynar. Takımı için oynar ve sonra sevdikleri için oynar. İlk yarı doğru hamleler ve doğru kararlar alınmadığı için takım gol yollarında sıkıntı çekiyordu. Ancak Salih Hoca ve ekibi takımın başına geldikten sonra futboldan da anladıkları için bizleri doğru yönlendirdiler. Böyle olunca da havaya girdik. Alt liglerde önemli olan bir hava yakalamaktır. 2 galibiyet aldığında bir anda sıralamada üst basamağa yükselebiliyorsun. Biz de bir hava yakaladık. Bireysel performansımız ve takım performansımız yükseldi. Birlik ve beraberliğimiz arttı. 1922 Konyaspor’u ait olduğu yere taşıyacağız. Onun için mücadele veriyoruz. Kalpler bir olunca da başarı geliyor.” dedi.

SEVE SEVE HİZMET EDERİM

Gelecekteki hedeflerinden de bahseden Güray Gazioğlu, “Her şey kısmet alt ligde kalmak ve sadece burada futbol hayatımı sürdürmek istemiyorum. Benim zaten geldiğim yer belli. Gaziantepspor’da oynarken bile, hep en üstü kendime hedef olarak koymuşumdur. Daha az paraya ancak beni daha çabuk ileriye taşıyacak kulüpleri seçiyorum. Böyle olunca da şu anki hedefim Konyaspor. Beni istedikleri takdirde seve seve Konyaspor’a hizmet ederim. İnşallah olur.” İfadelerini kullandı.

4 KİLO DAHA VERMEM GEREKİYOR

Fiziksel durumu hakkında da açıklamalarda bulunan başarılı futbolcu hakkında çıkan dedikodulara da son noktayı koydu. Güray Gazioğlu, “İlk yarı bir sakatlık yaşadım ve uzun süre de oynamayınca kilo aldım. Ailevi genetiklerimden dolayı da kilo almaya müsait bir oyuncuyum. Bir karşılaşmada 90 dakika süre bulup oynamak ve bir maçın son 10 dakikasında oyuna girip oynamak var. Bu iki seçenekte yakılan yağ oranları çok farklı böyle olunca da kilomu çabuk veremedim. İkinci yarı itibariyle şans buldukça kilo da verdim. İlk yarı 10 kilo fazlam vardı şu an 6 kilosunu verdim. 4 kilo daha vermem gerekiyor onun için çalışıyorum.” dedi.

YETENEĞİMİN FARKINA VARDI

Futbola nasıl başladığı konusuna da değinen 1922 Konyaspor’un başarılı futbolcusu, “Futbola 5 yaşında Gaziantepspor’da başladım. Seçmeler vardı o sezon oradan seçmelere katılıp seçildim ve futbol serüvenim başladı. Bebeklikten beri ayağım hep topa gidiyormuş. Babamın bir elbise dükkanı vardı. Onun yanında da Gaziantepspor’un gazeteciliğini yapan biri vardı. Gazeteci, babama yeteneğimin olduğunu söylemiş ancak babam olaya çekimser yaklaşmış. Sonrasında ise babam, bir gün işten çıkıp eve gelirken mahallede benim top oynadığımı şahitlik ediyor ve beni izliyor. O zaman yeteneğimin farkına varıyor ve beni seçmelere götürüyor. Sonrasında ise 15 yıl Gaziantepspor forması giydiğim futbol serüvenim başlıyor.” İfadelerini kullandı.

OKAN BURUK KALSAYDI FARKLI YERLERDE OLURDUM

Futbol kariyerindeki kırılma noktasını anlatan Güray Gazioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantepspor’da oynadığım dönemde Okan Buruk’un takımdan ayrılması benim kırılma noktam oldu. Okan Hoca, takımdan ayrıldıktan sonra yeni gelen hoca tarafından gözden çıkarıldım. Okan Buruk takımda kalsaydı şu an çok farklı yerlerde olabilirdim. Futboldaki çöküş noktamın Okan Buruk’un takımdan ayrılması diyebilirim.”

JONSSON VE ÖMER ALİ’Yİ BEĞENİYORUM

1922 Konyaspor’da ikinci yarıyla performansında artış görülen Güray Gazioğlu, kendisine yakın hissettiği, örnek aldığı ve beğendiği futbolcuları açıkladı. Güray, “Türk futbolculardan Emre Belözoğlu’nu, yabancı futbolculardan ise 9 yıl Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza’yı örnek aldığını söyledi.” ‘İttifak Holding Konyaspor’dan hangi futbolcuyu kendine yakın hissediyorsun’ sorusuna ise Güray Gazioğlu, şu şekilde cevap verdi. Konyaspor’da mevkiim dışı olmasına rağmen Jens Jonsson’u beğeniyorum. Ömer Ali Şahiner’i ise kendime yakın hissediyorum.”  

KENDİMİZİ BİR ŞEY SANIYORUZ

Genç sporculara da tavsiyelerde bulunan Yeşil-Beyazlıların başarılı orta sahası, “Genç futbolculara ne kadar tavsiye versek de pek dinleyeceklerini düşünmüyorum. Biz de genç olduk. Biz türk sporcular iki maç oynadığımızda ve iki haberimiz çıktığında kendimizi bir şey sanıyoruz. Olduk diyoruz ve bunu dediğimizde de büyük çöküş yakalayarak dibe batıyoruz. Bizim zamanımızda bizim jenerasyonumuz lafları kaldırıyordu. Ancak şimdi zaman çok farklı iki uyarı bulunduğun genç sporcular, burun kıvırıyor. Bunu yapmamaları gerek ve sürekli çalışmalarına devam etmeleri gerek. Bunu yaşayan çok arkadaşım var.” İfadelerini kullandı.

LİGDE KALACAĞINA İNANIYORUM

İttifak Holding Konyaspor’un mevcut durumundan da bahseden Güray Gazioğlu, “Aykut Hoca Konyaspor’a marka bir hoca. Bu sezon Aykut Hoca ile Konyaspor’un kimyası ve planları uyuşmadı. Onun için sıkıntılar yaşandı. Her zaman kötü gidişatta fatura her zaman ilk önce hocaya kesilir. Konyaspor’da da bu oldu. Bülent Hoca takımın başına geldi. Ondan da taraftarların büyük beklentisi var. Ancak Konyaspor, büyük bir camia her şeyin üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelerek ligde kalacağına inanıyorum.” dedi.

SEDDAR’LA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİMİZ VAR

Boş vakitlerinde neler yaptığını da açıklayan başarılı orta saha, “Sezon içinde boş vakitlerimiz kısıtlı oluyor. Hafta içi idmanlarımız hafta sonu ise maçlar oluyor. Haftada bir gün iznimiz oluyor. O günde de sinemaya gidiyorum ya da evde vakit geçiriyorum. Seddar’la da çok iyi bir ilişkimiz var. Onunla sık sık buluşuyoruz. Boş zamanımı sevdiğim insanlarla geçirmeyi seviyorum.” diye konuştu.

KULAĞIMA HOŞ GELEN HER ŞEYİ DİNLERİM

Hobilerinden de bahseden Güray Gazioğlu, ‘En sevdiğin kitap türü sorusuna’ Edebi konulu ve Oğuz Atay kitapları” olarak yanıtladı. ‘Ne tür müziklerden hoşlanırsın’ sorusuna ise kulağıma hoş gelen bütün müzikleri dinliyorum ayırt etmiyorum.” diyen Güray, futbol oyunlarından ise FİFA oynuyorum.” dedi. ‘Türk dizi mi yabancı dizi mi’ sorusuna ise başarılı oyuncu şu şekilde yanıt verdi: “Türk dizilerini fazla izlemiyorum. Çoğunlukla yabancı dizi izliyorum.”

‘TAKIMDA EN HIRSLI KİM’: BÜTÜN TAKIM

1922 Konyaspor’da oyuncuları tek kelimeyle anlatan Güray Gazioğlu, takımdaki en eğlenceli ismin Seddar Karaman, olduğunu söyledi. Güray, takımda en cimri ismin ise Can Demir olduğunu dile getirdi. Başarılı orta saha, takımdaki en sinirli oyuncunun da Anıl Şahin, olduğunu vurguladı. Takımdaki en duygusal ismin ise Burak Saban, olduğunu söyleyen Güray Gazioğlu, ‘Takımda en hırslı kim’ sorusuna ise bütün takım olarak yanıt verdi.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim