TFF Süper Lig’de 31 haftada İH Konyaspor deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşmış, skandal kararlarla rakibine 3-1 mağlup olmuştu. Rakip Medipol Başakşehir’de sahasında Denizlispor’u 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Ligde 31 hafta sonunda topladığı 66 puanla en yakın rakibi Trabzonspor’un 4 puan önünde lider konumda bulunan turuncu-lacivertliler sezonu şampiyon olarak tamamlayarak bir ilke imza atmak istiyor. Sezona kötü başlayan Başakşehir, ligin ilk karşılaşmasında Yeni Malatyaspor’a 3-0, ikinci haftada ise sahasında Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olarak sezona başlamıştı. İlk iki haftaki kayıptan sonra ligde 16 karşılaşmaya çıkan Okan Buruk’un öğrencileri bu süreçte hiç mağlup olmadı. 16 karşılaşmada, 9 galibiyet ve 6 beraberlik alan Medipol Başakşehir, 33 puan topladı.  Aldıkları bu sonuçla şampiyonluk potasına giren Başakşehir, ikinci yarıdaki tek yenilgisini de yine Fenerbahçe’ye karşı aldı.

İKİNCİ YARIDA TEK YENİLGİSİ VAR

Süper Lig’de şampiyonluk hedefleyen Medipol Başakşehir ikinci yarıda çıktığı 14 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 1’de mağlubiyet alarak 33 puan topladı. Bu süreçte Fenerbahçe’ye mağlup olan Başakşehir, Sivasspor, Trabzonspor ve Galatasaray’la da berabere kaldı. 31 hafa sonunda rakip filelere 59 gol bırakan turuncu-lacivertliler, kalesinde ise 27 gol gördü. Bugün 21.00’de Konyaspor’a konuk olacak olan Başakşehir bu sezon üst üste 3 dış saha maçı kazanamadı. Deplasmanda Anakaragücü’nü 2-0 mağlup eden Başakşehir yine aynı skorla Antalyaspor’u mağlup etmişti. Başakşehir, bugün Konyaspor karşısında üst üste üçüncü dış saha galibiyetini hedefleyecek.

EN SKORERİ VİSCA

Medipol Başakşehir’in oyun sisteminde önemli bir rol üstlenen Edin Visca takımını sırtlamaya devam ediyor. Bu sezon takımıyla 41 karşılaşmaya çıkan Bosna-Hersekli kanat-forvet attığı 17 golle takımına önemli galibiyetler getirdi. Söz konusu karşılaşmalarda 3’de asist yapan başarılı ismi, 14 golle Enzo Crivelli ve 13 golle Demba Ba takip ediyor. Orta sahada da bu sezon adından sıkça bahsettiren bir diğer isim de Daniel Aleksic. Aleksic, bu sezon attığı 8 golün yanı sıra yaptığı 7 asistle de ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

İLK KARŞILAŞMA BERABERE

Süper Lig’in ilk devresinde Medipol Başakşehir’in ev sahipliğinde oynanan Başakşehir-Konyaspor karşılaşması Ponck ve Milosevic’in karşılıklı golleriyle 1-1’lik eşitlikle sona ermişti. Bugün 21.00’de oynanacak olan 32. hafta karşılaşmasında iki takımda galibiyeti hedeflerken, Konyaspor ligde kalmak adına savaş verecek. Başakşehir ise ligin bitimine 3 hafta kala geçen sezonlardaki yaşadığı senaryoyu bir daha yaşamak istemiyor. Şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen Başakşehir ise bu maça galibiyet parolasıyla çıkacak. 21.00’de başlayacak olan karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim