Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Atiker Konyaspor rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Rakibinin önemli eksiklerine rağmen kalitesini sahaya yansıtamayan Anadolu Kartalı maçın son bölümünde kazandığı penaltı ile 1 puanı kurtardı. Mutlak galibiyet parolası ile çıkılan maçta alınan 1 puan buruk bir sevinç oluştururken, gözler hafta sonu oynanacak İstanbul Başakşehir maçına çevrildi. Zirve mücadelesi veren Başakşehir karşısında ortaya konulacak mücadele merakla beklenirken, rakibin oyun sistemi ve Konyaspor’un iç saha performansı camiayı düşündürüyor.

İÇ SAHA EGEMENLİĞİ SONA ERDİ

Geçtiğimiz sezonlarda iç saha performansı ile önemli başarılar yakalayan Atiker Konyaspor’da bu sezon durum tersine döndü. Deplasmanda 8 puan toplayan Anadolu Kartalı bu alanda ligin en iyi ikinci takımı olurken, iç sahada ise elde edilen 5 puanla da evinde en az puan toplayan 4 takımdan biri. İç sahada oynanan maçların Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor gibi zorluk derecesi yüksek maçlar olmasının da tabloda etkisi olduğu düşünülürken, bu seriye bir de Başakşehir eklenecek. 

Başakşehir maçının sonucu kötü iç saha performansını düzeltme adına önemli bir şans olarak görülürken mevcut tabloya daha da derinleştirecek bir potansiyele sahip.

BAŞAKŞEHİR’İN DEPEPLASMAN 

PERFORMASI DA İYİ DEĞİL

Atiker Konyaspor’un kötü iç saha performansına rağmen Başakşehir’in deplasman karnesinin kötülüğü maç öncesi tek olumlu etken olarak öne çıkıyor. İç sahada 13 puan toplayarak bu alanda Galatasaray ile birlikte zirveyi paylaşan İstanbul temsilcisi, dış sahada 4 maça çıktı ve 1 galibiyet alabildi. 2 beraberliğin yanı sıra 1 kez de yenilen Başakşehir 5 puan topladı. Tek yenilgisini Kasımpaşa’dan alan İstanbul Başakşehir, Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı. Tek galibiyetini de ligin yeni ekiplerinden Erzurumspor’dan aldı.

TOPA SAHİP OLMADA VE PASLI OYUNDA LİGİN EN İYİSİ

Atiker Konyaspor ile Başakşehir arasındaki karşılaşma iki takım oyun tarzı itibari ile de ilginç bir karşılaşma olacak. Topa sahip olma, toplam pas sayısı ve pas yüzdesi gibi pek çok alanda ligin zirvesinde yer alan rakip Medipol Başakşehir kontrollü ve sistemli yapısı ile dikkat çekiyor. Konyaspor ise öne çıkan herhangi bir istatistiği olmamasına rağmen hiçbir rakibine karşı gol bulmakta zorlanmaması ve savunma zafiyeti ile farklı bir profil çiziyor. İki takımın arasındaki mücadele de oyun anlayışları açısından da merakla bekleniyor. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim