Karşılaşmayı Sarayönü 3-1 kazandı. Bir diğer temsilcimiz Selçuklu ise Pozantı ile 1-1 berabere kaldı

Sarayönü’nde oynanan ve son dakikalara kadar büyük çekişme içerisinde geçen Konya derbisinde kazanan taraf son 4 dakikada bulduğu gollerle Sarayönü Belediyespor oldu. 5 sarı kartın çıktığı karşılaşmada yeşil-siyahlı ekibin Hakkı ile bir topu direkten döndü.
Kapalı bir havada oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 3. dakikada Adil’in pası ile ceza sahasına giren Hakkı’nın vuruşu etkisiz kalırken, 2 dakika sonra Samet’in Adil’e aşırttığı top da Çumralı defans oyuncuları araya girdi ve büyük bir tehlikeyi önledi. Kontralarla etkili olmaya çalışan konuk ekipte Hasan’ın pasına hareketlenen Murat Kaya’nın vuruşu auta gitti. 11’de A.Osman’ın sert şutu defans oyuncusu H.Hüseyin’e çarparak kornere gitti. 15. dakikada Samet’in ortasında Sabit’in ters vuruşu kaleye yöneldi. Son anda topa yetişen Sabit golü engellerken, pozisyona uzun süre itiraz eden Sarayönü cephesinden Antrenör Niyazi Kart orta hakem tarafından saha dışına gönderildi. 17. dakikada A.Osman’ın pasıyla ceza sahasına giren Samet yerde kaldı, orta hakem Salih Salar ‘devam’ dedi. 19. dakikada konuk ekip beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Serkan Kaya’nın pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Murat Kaya’nın vuruşu etkisiz kaldı. 22. dakikada A.Osman’ın ortası rakibe gitti. Pozisyonu iyi takip eden Hakkı, rakibinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp, kaptığı topu kalecinin yanından filelere gönderdi. 38’de takımını 1-0 öne geçiren Hakkı’nın vuruşu az farkla auta gitti. 41. dakikada ceza sahası civarındaki verkaçlardan sonra topu önünde bulan Hakkı’nın bazukası üst direkten döndü. 42. dakikada sol kanattan içeri doldurulan topu Sarayönü Belediyespor kalecisi ve defans oyuncuları uzaklaştıramadı. Murat Kaya, eski takımına karşı yakın mesafeden topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaparak ilk yarının skorunu belirledi.
İkinci yarıda daha atak bir oyun sergilemesi beklenen ev sahibi ekip ilk 20 dakikalık bölümde pozisyon bulmakta zorlandı. 57’de Murat Kaya’nın mükemmel rövaşatısını kaleci Murat köşeden aynı güzellikte çıkarırken, 59’da Serkan Kaya’nın şutu auta gitti. Yapılan değişiklerle oyunu rakip yarı alana yıkmayı başaran ev sahibi ekipte 68. dakikada Oğuz’un 25 metreden sert vuruşu kalecide kaldı. 75. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Serkan Sarı’nın vuruşu kalecide kaldı. Son bölümde ataklarını iyice sıklaştıran Sarayönü Belediyespor golü 86’da buldu. H.Hüseyin Genç’in müdahalesi ile yerde kalan Oğuz, kazanılan penaltı atışını gole çevirerek durumu 2-1 yaptı. 90+1’de Oğuz’un pasını iyi değerlendiren Adil maçın skorunu belirledi: 3-1.   
POZANTI: 1 SELÇUKLU BELEDİYE: 1
Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta geçtiğimiz haftayı sahasında bir puanla kapatan tek merkez temsilcisi Selçuklu Belediyespor, dün deplasmanda Alpin Pozantı Gençlik ve Spor ile 1-1 berabere kalarak Konya’ya bir puanla döndü. Mavi-beyazlılar 65. dakikada Celalettin’in attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen, 85. dakikada Kerem’ın attığı gole engel olamayınca 1-1’lik beraberlik ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı.
SPOR SERVİSİ
FOTO ALTI:
BAL'da mücadele eden temsilcilerimiz çatalhöyük Çumra ile Sarayönü Konya derbisinde karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Sarayönü 3-1 kazandı.

STAD: Sarayönü İlçe
HAKEMLER: Salih Salar, Hamdi Tontu, Erkut Er
4. HAKEM: Berkay Daban
SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Murat, Burak, Tunay, Turhan, Yakup, Mustafa, Hakkı, A.Osman, Adil, Oğuz, Samet
ÇATALHÜYÜK ÇUMRA BELEDİYESPOR: Serkan, H.Hüseyin, H.Hüseyin Genç, İsmail, Sabit, Ahmet, Salih, Tevfik, Hasan, Serkan, Murat
GOLLER: Dk. 25 Hakkı, 51 Oğuz (pen), 77 Adil (Sarayönü Belediyespor), 44 Murat (Çatalhüyük Çumra Belediyespor)

STAD: Pozantı İlçe
HAKEMLER: Murat Yalçın, Fevzi Çiftçi, Görkem Kargıage
4. HAKEM: İlhan Beycioğlu
ALPİN POZANTI GENÇLİK VE SPOR: Kadir, Ayhan, Cem, Kerem, Ahmet, Burak, Selim, Sedat, Mehmet, İsa, Emre
SELÇUKLU BELEDİYESPOR: Gökhan, Sefa, Enes, Samet, Çağdaş, Ahmet, Osman, Burak, Yusuf, Muzaffer, Celalettin
GOLLER: Dk. 65 Celalettin (Selçuklu Belediyespor), Dk. 85 Kerem (Pozantı)
KIRMIZI KART: Dk. 86 Kerem (Pozantı)
 
Editör: TE Bilişim