Bölgesel Amatör Lig’de ilk yarı heyecanı tamamlandı. Konya temsilcilerinden Sarayönü Belediyespor ve Karapınar Belediyespor beklenen performansı ortaya koyamazken, Akşehirspor ise zirve mücadelesini sürdürüyor. İlk yarıyı 28 puanla lider Kırıkkale Büyük Anadolu Spor’un 2 puan gerisinde tamamlayan kırmızı beyazlılar ikinci yarıda çetin bir şampiyonluk mücadelesi verecek. 

SARAYÖNÜ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Bölgesel Amatör Ligi kurulduğundan beri bu ligde mücadele eden ve sürekli zirve mücadelesi veren Sarayönü Belediyespor eski günlerini aratıyor. Sezona iddialı bir giriş yapan Sarayönü Belediyespor istediği performansı sahaya yansıtamayınca zirve yarışından uzaklaştı. Yeşil Siyahlılar ilk yarıyı 14 puanla 8. olarak tamamladı. 

3 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyetlik performans ortaya koyan Sarayönü ligin en fazla berabere kalan takımı olarak dikkat çekiyor. Konya ekibi ilk yarıda oynadığı 12 karşılaşmada 17 gol attı kalesinde de 18 gol gördü.

KARAPINAR’IN RAKİBİ SARAYÖNÜ

Bir başka Konya temsilcisi Karapınar Belediyespor da ilk yarıda istenen performansı ortaya koyamayan takımlardan. 12 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alan Karapınar Belediyespor 7 kez mağlup olarak 13 puanda kaldı. 

İkinci yarıda ligde kalabilmek için Sarayönü Belediyespor’u geçmek isteyen Karapınar temsilcisi, bunu başarırsa Amatör Süper Grup ikincisi ile play-out mücadelesi verecek.

AKŞEHİR ŞAMPİYONLUĞA HAZIRLANIYOR

Rakiplerine göre mütevazi bir bütçe ile sezona başlayan Akşehirspor zirve yarışı için iddialı konumda bulunuyor. İlk yarıyı 28 puanla 2. Sırada tamamlayan kırmızı beyazlılar ikinci yarı rakiplerine geçerek mutlu sona ulaşmak istiyor. Ligde oynadığı 12 maçın 9’unu kazanan Akşehir ekibi, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle zirve takibini sürdürdü. 

Akşehirspor ikinci yarı Kırıkkale Büyük Anadolu Spor ile gireceği zirve yarışından galip ayrılırsa Konya’da yıllardır devam eden profesyonel takım hasreti de sona ermiş olacak. 

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim