Spor Bakanı Suat Kılıç, düşünen, sorgulayan,kendini ifade edebilen, sporu sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren,gelişmelere açık, farklılıklara saygılı bir gençlik yetiştirmeyiamaçladıklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, düşünen,sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu sanatı ve bilimi yaşam tarzı halinedönüştüren, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı bir gençlik yetiştirmeyiamaçladıklarını bildirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2013yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Kılıç, bakanlığının 3 Haziran 2011 tarihlive 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine verilen görev, yetki vesorumluluklar çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Gençliğin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarakhizmetlerine yön verdiklerini anlatan Kılıç, ''Bakanlığımız, düşünen,sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı halinedönüştüren gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, etik değerlerebağlı, karar süreçlerine katılan, kaynakları etkili değerlendiren, çevreyeduyarlı, özgüveni yüksek, mutlu, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesiniamaçlamaktadır'' dedi.

Suat Kılıç, halkın spora olan ilgisini arttırmakve uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek için hizmetlerine devamettiklerini belirterek, ''Türkiye gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi,uluslararası alanda artan etkinliğiyle dünyanın önde gelen ülkeleri arasındayer almaktadır. Daha güçlü ve müreffeh bir ülke olabilmek ve bunu devamlıkılabilmek için kalkınma sürecinde bireylere özellikle gençlere büyük önemverilmektedir. Bu çerçevede, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,toplumsal ve ekonomik hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak yönündeçalışmalar sürdürülmektedir'' diye konuştu.

Sunum sırasında bakanlığının önceliklihedeflerini de aktaran Kılıç, şöyle devam etti: ''Ülkemizin sahip olduğu buinsan kaynağının avantaja dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Gençlerinsadece popüler olandan yola çıkarak değil, kendi geçmişi ve kültürüneodaklanarak, kültür ve sanat bilinci edinebilmesi büyük önem taşımaktadır.Bakanlığımızın öncelikle hedefleri arasında gençlerin kendi kültürel değerleri,örf ve adetleri, geleneksel sanat dalları hakkında doğru bilgiye sahipolabilmesi, ülkesine, tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerinyetişmesine katkı sağlaması yer almaktadır. Dilleri, dinleri ve ırkları neolursa olsun insanları bir araya getiren ve dünya barışına katkı sağlayanyönüyle spor, evrensel bir faaliyet olup, teknolojik gelişmelerle birlikteönemi tüm dünyada giderek artmaktadır.'

Bakanlığın kuruluşundan bu yana yaklaşık 1,5yıllık dönemin geride kaldığını hatırlatan Kılıç, ''Bu dönemde çeşitliprojeleri gençlerin hizmetine sunduk. Seyyah-Ulu Çınarın İzin'de, GençlikTreni-Memleket Bizim ve Lider Gençlik Kampları gibi projelerle yaklaşık 200 bingenci Türkiye'nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi çerçevesinde hareket ettirdik.Yeni Anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak üzere Türkiye Öğrenci Konseyi ilebirlikte 23-24 Mart 2012 tarihlerinde 81 ilden, 200 gencimizin katılımlarıylaAnkara'da, Genç Anayasa Çalıştayı yapıldı. Çalıştay raporu da hazırlanarak,TBMM'ye sunuldu'' şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bütçetasarısı ile bakanlık merkez teşkilatı bütçe ödeneğinin yüzde 48 arttığınıkaydetti. Bakanlık Merkez Teşkilatı'nın 344 personeliyle hizmet verdiğinikaydeden Kılıç, ''Bütçe tasarısı ile bakanlığımız merkez teşkilatı bütçeödeneğinin 2013 yılında 2012 yılına göre yüzde 48,4 artışla 13 bin 407 binTL'si personel giderleri, 65 milyon 880 bin TL'si mal ve hizmet alımları, 25milyon 953 bin TL'si cari transferler, 20 milyon TL'si sermaye transferleri ve9 milyon TL'si ise sermaye giderleri olmak üzere toplam 127 milyon 438 bin TLolması öngörülmektedir. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımızın 2013 yılı içinöngörülen toplam bütçe büyüklüğü 6 milyar 320 milyon 873 bin TL'dir'' dedi.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) bütçesinde, 2012yılına göre yüzde 18,3'lük artış gerçekleştiğini anlatan Bakan Suat Kılıç,''Bütçe tasarısı ile SGM için öngörülen bütçe ödeneği, 225 milyon 925 bin TL'sipersonel giderleri, 90 milyon 422 bin TL'si mal ve hizmet alımları, 153 bin 200bin TL'si cari transferler, 1 milyon 330 bin TL'si sermaye transferleri ve 394milyon TL'si ise sermaye giderleri olmak üzere toplam 864 milyon 877 binTL'dir'' diye konuştu. Bakan Suat Kılıç, tahsis edilen ödeneklerle 2012 yılıyatırım programında yer alan 78 adet gençlik merkezi, 30 adet yüzme havuzu, 129adet spor salonu, 13 adet sentetik yüzeyli atletizm pisti, 124 adet sentetik vedoğal yüzeyli futbol sahası ve 31 adet diğer spor tesisi olmak üzere toplam 405adet proje yürütüldüğünü söyledi.


Editör: TE Bilişim