Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 2.haftasında oynanan Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Başarılı çalıştırıcı golsüz beraberlikle sona eren karşılaşmanın ardından, çok soğuk havada iki takım oyuncularını da kutlamak gerektiğini belirterek; "Hakikaten performansı etkileyecek kadar ciddi bir soğuk vardı. Özellikle kupanın ilk haftasındaki sonuçlardan sonra ciddi bir avantaj yakalamıştık. Trabzonspor ile kendi sahamızda oynayacağımız karşılaşmada da bu avantajımızı önce korumak sonra geliştirmek temel amacımızdı. Gruptan çıkmak temel amaç ama bununla beraber ilk sırada çıkabilmek önemli bir avantaj sağlıyor" dedi.

'İÇERİDE OYNAMAYI SAĞLAYACAKTI'

Kocaman; "Trabzonspor karşılaşmasına puan ya da puanlar alabilmek için çıktık. Ancak yenmeyi başaramadık. Ama bu maçı kaybetmemek de önemliydi. En azından avantajımızı bugünlük korumuş olduk. Son maça kadar neler olacağını bilmiyoruz. Dördüncü maç Trabzon'da oynanacak. O maça kadar köprünün altından sular geçecek. Ama bizi nereye doğru götürecek bilmiyoruz" dedi.

'İNSİYATİFİ BİZ ALDIK'

Özellikle ilk yarı iki takımın da biraz daha kontrollü olduğuna değinen Kocaman; "Daha dengeli olduğu bir oyun olarak gözüktü. Tempo nispeten düşüktü. İkinci yarı Trabzonspor biraz daha vites büyüttü. Özelikle 50-60 arası bölüm bizim açımızdan sıkıntılı geçti. Ondan sonra inisiyatifi biz aldık. Galibiyeti için ciddi baskı oluşturmaya çalıştık. Öne geçme anlamında ne Trabzonspor ne biz elde edemedik. Kazanmak iyiydi ama kaybetmemek de kötü değildi" dedi.

KARABÜK HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLIYOR

Trabzonspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından rotasını lige çeviren Atiker Konyaspor, 15.hafta karşılaşmasında Kardemir Karabükspor'un konuğu olacak. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmanın hazırlıklarına Büyükşehir Belediyesi Kayacık Tesisleri'nde bugün saat 16.00'da yapacağı antrenmanla başlayacak. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim