Süper Lig temsilcimiz Konyaspor’da 1-1 berabere sona eren Galatasaray maçının ardından Teknik Direktör Aykut Kocaman açıklamalarda bulundu. Kocaman, yenilen golden sonra oyun disiplininden kopmadıklarını ve oynanan oyunun karşılığı 1 puanı hak ettiklerini söyledi.

OYUNUN KONTROLÜNÜ ELİMİZDE TUTTUK

Sezona yenilgi ile başlayan Galatasaray’ın kendi sahasında seyircisiyle bütünleşerek mutlak kazanmak amacıyla maça çıktığını ifade eden Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Biz de buraya en az 1 puan almaya gelmiştik. Çünkü bu maçta alacağımız puan, ortaya koyacağımız mücadele takımımızı gelecek haftalara daha kuvvetli taşıma adına önemliydi. Aslında maça bakıldığında iki farklı maç olarak değerlendirebiliriz. Maça istekli başladık. Sonrasında 25. dakikaya kadar rakip etkili olmaya çalıştı ama buna fırsat vermedik ve sonrasında kalan dakikaları kontrolümüz altında geçirerek soyunma odasına beraberlikle girdik. Rakibin ikinci yarıya taraftar desteğiyle hızlı başlayacağını biliyorduk. Burada önemli olan bizim göstereceğimiz dirençti. Ama bu direnci veremedik ve 60.dakikada defansımıza çarpan topun ağlara gitmesiyle 1-0 mağlup duruma düştük. Ama golden sonra oyun disiplininden kopmadan, ayağa oynayarak ve kontrolü elimizde tutarak oyunun içinde kaldık. Rakibin 10 kişi kalmasının ardından kontrol tamamen bizdeydi. Nitekim uzatma dakikalarında golü bulduk. Beraberlik oynadığımız oyunun karşılığıydı. Puansız ayrılsaydık çok üzülürdük. Aldığımız 1 puan takımımızın gelecek haftalardaki performansını olumlu etkileme adına çok faydalı olacak. Oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 1-1 sona eren Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Terim açıklamasında, “Kırmızı karta kadar muhteşem bir oyun vardı. Çok da iyi oynadık. İlk yarı zaten oyunun tamamen kontrolü bizde. İkinci yarıda da öyle. Ancak eksik kalınca, oyunun bizim için sonlara doğru yaklaştığında yıpranmış bir takım için 10 kişi kalmak dezavantaj. Son 2 senenin şampiyonu lige böyle başlamamalı. Özellikle ikinci yarı başıyla Seri'nin atıldığı bölüme kadar olan bölüm, daha fazla geliştirmemiz gereken bir oyun. Şampiyona yakışacak bir oyun oynamadı. Umarım bundan sonra hem oyun, hem netice olarak başlarız” ifadelerini kullandı. Fatih Terim, Falcao hakkında ise, “Konu hep Falcao ama ben başka bir şeyler söylemek istiyorum. Başkan, yönetim kurulumuz elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Çabaladıklarını görüyorum. Bazen olmuyor. Olmamasının da sebepleri var. En başta da UEFA'nın yaptırımları var. Bütün kulüplerimiz bankaların önünde sıraya girdi. Ekonomik olarak hiçbir kulüp iyi gitmiyor. Çabaların dikkatli harcanması, dikkatli uğraşılması gereken bir ortam. Makas açılmış zaten. Bu işin böyle gitmeyeceğini hep söylüyorum. Ben böyle söylediğim zaman, Galatasaray'ın geleceği ve ekonomisine dikkat etmemiz lazım. Galatasaray'ın geleceği benim için önemli. Ben böyle dediğim zaman hoca Falcao'yu istemiyor diyorlar. Falcao'yu istemeyecek hoca var mı? Böyle değerli bir oyuncuyu almak için uğraşıyor yönetimimiz. Olursa olur, olmazsa olmaz” açıklamasında bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim